#thekobolife·@Kobobooks·Blogtour·Boekentips·Jeugdboek·Recensie van Elsa·Recensies

De nepvampier – Sophia Drenth #Blogtour “Waar ik gelijk mee van start kan gaan is dat dit echt een hilarisch verhaal is!”

De nepvampier – Sophia Drenth

“De droge humor van Sophia zelf sijpelt aan alle kanten door en doet mij vermoeden dat ze volledig los heeft kunnen gaan in dit verhaal.”

Auteur(s) : Sophia Drenth

Uitgeverij : Hamley Books

ISBN : 9789463967976

Taal : Nederlands

Uitvoering : Hardcover

Aantal pagina’s : 211

Verschijningsdatum : mei 2021

Serie : De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck

Achterflap

Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem de schande van de familie heeft gemaakt.

Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan boze darmen. Op de Nacht der Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien.

Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?

Mijn leeservaring

Met de fantasyboeken van Sophia Drenth ben ik goed bekent, dat zijn ook zeker boeken waar ik altijd volop van geniet. Maar nu is het zover, haar eerste jeugdboek ‘De nepvampier’ is een feit! Gelijk ook nog eens het eerste deel van een reeks ‘De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck’. Laat vampirisme in elke vorm nu net Sophia haar specialiteit zijn met als gevolg dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar hoe dat uitpakt in dit betreffende jeugdverhaal.

“Als ik voor een tweede keer naar dat plasje slijm moet kijken, ga ik gegarandeerd over mijn nek.”

Waar ik gelijk mee van start kan gaan is dat dit echt een hilarisch verhaal is als je het mij vraagt. De droge humor van Sophia zelf sijpelt aan alle kanten door en doet mij vermoeden dat ze volledig los heeft kunnen gaan in dit verhaal. Ik heb me daadwerkelijk rot gelachen bij sommige stukjes. De schrijfstijl is natuurlijk anders dan in haar Fantasy boeken maar juist op deze manier absoluut geschikt voor de jongere lezertjes. De souplesse in bewoording waarmee geschreven is vind ik fijn lezen en bevat geen uiterst moeilijk woorden waardoor het inhoudelijk ook allemaal goed te begrijpen is voor de jonge lezer.

“De pony snoof ongeduldig en wiebelde met zijn dikke kont, alsof hij ook wilde dat ze een beslissing nam.”

Vladimir, het hoofdkarakter, kan je niet anders dan gelijk mogen. Zijn pech herken ik wel en zorgt voor grote empathie voor zijn personage. De gebeurtenissen waar hij bij betrokken raakt maken er een spannend verhaal van en zorgen voor geboeide nieuwsgierigheid van elke lezer naar hoe het verder zal verlopen. Komt het nog wel goed is constant de grote vraag maar Vladimirs capriolen en de personages die hij tegenkomt maken je al gauw aan het lachen en geven je vertrouwen in hem terug. Er valt voldoende te beleven en visueel voor te stellen, de rijke verbeeldende beschrijvingen van Sophia zorgen daar wel voor.

“Ze waren gevuld met sterk water waarin dode wezens ronddobberden, die met uitpuilende kraaloogjes voor zich uit staarden, alsof ze nog steeds niet begrepen wat ze dood in zo’n fles vol nattigheid te zoeken hadden.”         

Oprecht heb ik genoten van dit heerlijk spannende, droge humoristische verhaal. Waarvan ik me niet anders kan voorstellen dan dat iedere lezer die dit boekje oppakt er net zo van geniet. Ik ben benieuwd naar de volgende avonturen van Vladimir von Rotenbeck en hoop dat hij zich niet teveel ellende op de hals haalt. Alhoewel dat natuurlijk wel voor de beste verhalen zorgt… 

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com