Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De Camino – Anya Niewierra “Dit boek is een cadeau voor de lezer, een belevenis vol spanning, avontuur en emotie”

De Camino – Anya Niewierra

“Een belevenis een avontuur vol spanning en emotie, Niewierra verlegt haar lat weer, wat een topper!”

  • Auteur: Anya Niewierra
  • Uitgeverij L.S. Amsterdam
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789024582273 
  • Druk: 1 
  • mei 2021 
  • 384 pagina’s

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella

Wanneer haar man tijdens zijn pelgrimstocht vanuit het niets zelfmoord pleegt, staat het leven van Lotte Bennot op haar kop. Haar man die kampte met PTSS maar zeker geen doodswens had, is van de één op andere dag uit haar leven. Wat is er gebeurd tijdens zijn tocht? Hebben de demonen uit zijn verleden hem ingehaald? Een jaar na zijn plotselinge overlijden besluit Lotte zijn tocht te lopen, ze besluit alle plaatsen aan te doen die hij ook heeft gezien, hopelijk kan zij hierdoor zijn besluit begrijpen en verder gaan met haar leven.

“Hier op de Camino ben ik dichter bij mezelf dan in de hoeve waar ik ben geboren en waar de familie Bonnet al driehonderd jaar woont. Hoe komt dat? Misschien omdat hier ongrijpbare elementen zoals het pad en het weer mijn ritme bepalen en me dwingen tot loslaten, tot gewoon zijn, en niets meer dan dat. Gewoon zijn”

Anya Niewierra verraste menig lezer met haar tweede boek Het dossier, hierna deed ze dat nogmaals  dunnetjes over met Het Bloemenmeisje en nu dan De Camino, een verhaal waarin indrukwekkende/ aangrijpende feiten worden verwerkt tot een werkelijk prachtig verhaal over vertrouwen, schuld, liefde en verborgen verledens. Als lezer wandel je mee, de pelgrimsroute,  is zoals we gewend zijn van Niewierra zo beeldend  beschreven dat je het verhaal beleeft. Loskoppelen heeft geen zin je kruipt het verhaal in en wordt één met de personage en de omgeving, dat Anya de tocht gelopen moet hebben word je tijdens het lezen wel duidelijk de details zijn scherp en overtuigend aan het papier toevertrouwd. Ook de beleving van de hoofdpersonage, wat het lopen van de route met je doet is zo sterk neergezet dat je je kunt vereenzelvigen en Lotte ook snapt, je kunt het als ware bijna mee voelen.

Indrukwekkend en meeslepend spannend.

Naast dat het een beleving is om te lezen, bezit het verhaal ook de benodigde portie spanning en mysterie, met de schuingedrukte brief, het verhaal, de karakters en de oorlog weet Niewierra de lezer het boek in te zuigen, de tocht maakt het boek origineel door de puurheid van de omgeving. Met De Camino laat Anya Niewierra nogmaals zien waar toe zij in staat is. Haar onderscheidende schrijfstijl, de mooi lopende zinnen en de diepgang in een spannende thriller maken dit boek weer tot een ware Mustread. Niewierra verlegt haar lat weer een aantal treden hoger, kan zij hier nogmaals overheen?

 Dit boek is voor mij weer een parel die hoog zal eindigen in de 2021 ranking. Dik verdiende 5 sterren en meer voor Anya Niewierra, bedankt voor de belevenis, een cadeau voor de lezer, met spanning en avontuur, de tocht maakt meer los dan je zou verwachten.

Lieve leesgroet Moon Kager