#thekobolife·@Kobobooks·Blogtour·Boekentips·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Luna, Schaduw van de Maan – Lies Vervloet #Blogtour “Met plezier heb ik ‘Luna, Schaduw van de Maan’ gelezen en kijk ik reikhalzend uit naar het vervolg.”

Luna, Schaduw van de Maan – Lies Vervloet

“Hierdoor is het een leuk, veelomvattend en fijn verhaal om te lezen.”

Auteur(s) : Lies Vervloet

Uitgeverij : Hamley Books

ISBN : 9789464208009

Taal : Nederlands

Uitvoering : Hardcover 

Aantal pagina’s : 275

Verschijningsdatum : juni 2021

Serie : Luna 1

Achterflap

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen ‘s nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn.

Op de vooravond van haar zestiende verjaardag begint haar leven op meer dan één manier te veranderen. Terwijl ze vriendschap sluit met de teruggetrokken Andrew en in de leer gaat bij het oude kruidenvrouwtje Tunde, wordt haar band met de natuur steeds sterker.

Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar… wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert.

Mijn leeservaring

Dit is typisch weer zo’n boek via uitgeverij Hamley Books wat ik gelijk wilde lezen door de geweldige cover. Ik heb al mijn hele leven interesse in de maan en alles wat daarmee te maken heeft. Dus tja zowel de titel als de cover  met daarop een volle maan trokken direct mijn aandacht. Daarnaast sprak de flaptekst mij aan en stond niets mij meer in de weg om het boek te gaan lezen.

“De planken van de wagen waren mosgroen, terwijl de uitgesneden houten omlijstingen van de raampjes en de rand van het dak zachtblauw waren geverfd met witte details.”

Lies Vervloet is voor mij een onbekende schrijfster maar ik merkte vanaf de eerste pagina’s dat ze een fijnzinnige schrijfstijl heeft waarmee ze het verhaal van Luna heeft neergepend. De zinnen hebben een rustig soepele cadans met duidelijk, begrijpbare bewoording waardoor het geheel prettig leest. Bovendien werd ik door haar beeld beschrijvingen en gevoelsomschrijvingen vanuit het hoofdpersonage al gauw helemaal betrokken bij het verhaal van Luna.

“Het was in deze gestolen uren dat ze pas echt zichzelf kon zijn, ongezien door de wereld of het licht.”   

Het hoofdkarakter Luna vind ik gelijk een lieve meid waardoor ik gemakkelijk meeleef met wat ze allemaal meemaakt en gaande weg ontdekt. Ze heeft realistische, herkenbare karaktertrekken die haar perfect maken voor een favoriet personage van de YA leesdoelgroep. Tevens zijn de andere personages veelzijdige en weer compleet anders dan Luna, zo is gezorgd voor een brede diversiteit onderling.  

“Op één enkele dag ging je van een vrolijk, kleurrijk meisje naar een schuchter, onopvallend kind.”

Inhoudelijk vind ik het boek verassend boeiend, spannend en interessant. Thematisch gezien komt er veel aanbod zoals onder andere pestgedrag, mentale problematiek en puur verdriet maar ook leukere onderwerpen zoals bijzondere vriendschap, natuurkennis, humoristisch gebeurtenissen en magie. Hierdoor is het een leuk, veelomvattend en fijn verhaal om te lezen.

“ ‘Alles heeft zijn tijd, meisje. De dag, de nacht. De winter, de zomer. Het ene bloempje bloeit al in februari en het andere pas in de herfst.”

Met plezier heb ik ‘Luna, Schaduw van de Maan’ gelezen en kijk ik reikhalzend uit naar het vervolg, want dat er nog veel meer gaat gebeuren is wel duidelijk als je de laatste pagina’s gelezen hebt. Laat ik dat nou helemaal niet erg vinden! 

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com