#Kobo Original·#thekobolife·@Kobobooks·kobobooks·Recensie van Marga·Recensies·Roman

Astrid Harrewijn – Onder de Franse zon “Een heerlijke zomerse feelgood roman, verschenen als miniserie Un, deux en trois.”

Astrid Harrewijn – Onder de Franse zon

Je wordt onverwachts ontslagen, je man gaat vreemd met een jong grietje, je reist in een oude auto naar een verkeerde vakantiebestemming en je erft een oud huis in Frankrijk dat je niet mag verkopen.  Allemaal ingrediënten voor een hilarisch verhaal over hoofdpersoon Emma

  • Auteur – Astrid Harrewijn
  • Uitgever – Kobo Originals
  • Nederlands 
  • Maart 2021
  • Gelezen via Kobo plus
  • Ook verkrijgbaar als luisterboek
  • 9781774533796

Emma heeft een druk leven. Ze is getrouwd met Ben, heeft 2 kinderen en een leuke baan. Maar haar leven verandert als ze op haar werk haar ontslag krijgt en vervangen wordt door de dochter van de baas.  Als ze diezelfde avond thuiskomt en haar man met zijn liefje op de bank ontdekt stort haar wereldje in. Emma is boos en verdrietig en besluit toch maar, op aandrang van haar beste vriendin, om met de kinderen op vakantie te gaan naar Frankrijk. Tot haar woede heeft Ben haar auto uitgeleend aan zijn nieuwe vlam en voor Emma staat alleen de oldtimer nog in de garage.

Emma besluit er het beste van te maken en vertrekt samen met de kinderen in de oldtimer richting Frankrijk met de tent op de achterbank. Vlak voor vertrek heeft ze een brief gekregen van een Franse notaris, waarin staat dat ze een erfenis krijgt. In Frankrijk aangekomen blijkt dat Ben de gereserveerde plaats op de camping geannuleerd heeft en dat het adres van de notaris helemaal aan de andere kant van het land is. Emma laat zich niet kennen en rijdt in haar oldtimer naar de juiste plaats.  Wat één lettertje verschil al niet uitmaakt!

Bij de notaris krijgt ze te horen dat ze het huis van haar tante Agatha heeft geërfd. Ze beheerst de Franse taal nog niet zo goed, en zonder alles te snappen tekent ze een contract voor de overdracht van het huis.  Ze wil het huis verkopen, want ze kan het geld goed gebruiken omdat ze geen baan meer heeft. Maar helaas, heeft ze het contract niet goed gelezen, ze mag het pas verkopen als ze er minstens één jaar zelf gewoond heeft. Emma besluit het huis met behulp van haar vriendin Els en haar moeder op te knappen en er een B&B van te maken.  Tijdens de verbouwing vindt ze overal briefjes van haar tante met een boodschap erop en zo komt ze erachter wat het geheim is van tante Agatha.

Onder de Franse zon is in drie delen verschenen als e-book. De delen sluiten op elkaar aan, maar zijn ook apart te lezen. Wat een fijn boek is dit, zo’n heerlijke zomerse feelgood roman die je in één adem uitleest. Een erg leuk verhaal, ik heb genoten! En dat is zeker te danken aan de fijne schrijfstijl van Astrid; lekker vlot en humoristisch. Ik heb meerdere keren hardop zitten lachen! Vooral het stukje over het opzetten van de tent door iemand die nog nooit zo’n ding opgezet heeft, heerlijk!

Als je dit verhaal gaat lezen, zet alle drie de delen op je reader, voor een paar uurtjes heerlijke ontspanning! Een zomerse Mustread!

Lieve leesgroet Marga