Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

#Blogtour Roadtrip naar nergens – Barbara de Smedt “Barbara de Smedt zet met dit psychologisch pareltje een aantrekkelijke, meeslepende thriller neer waarin je blijft lezen.”

Roadtrip naar nergens – Barbara de Smedt

“Puzzelstukjes komen langzaam samen, van Nergens naar Ergens. Een psychologisch spel waarbij je niemand vertrouwd”

  • Auteur: Barbara de Smedt
  • Uitgeverij; Hamley Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789463967969 
  • Druk: 1 
  • juni 2021 
  • 380 pagina’s

“Een libelle zoemt voorbij. Alles is zo helder en zuiver, ook mijn gedachten vanaf nu luister ik alleen nog naar mijn eigen stem”

Kleuterjuf Michelle, laat alles achter zich en besluit op Roadtrip te gaan. Waar naar toe? Naar Nergens! Kan de eendenmossel alles loslaten en zich zelf heruitvinden tijdens deze confronterende tocht. Wanneer zij in Portugal Isabella en haar dochtertje Frey ontmoet, bemerkt ze meteen dat er iets aan de hand is met die twee. Maar toch lonkt het gezelschap en blijft zij in contact met de moeder en het jonge meisje. Maar of dit zo`n goed idee is?

“ik rijd naar het einde van de wereld, dan pas keer ik terug”

De van oorsprong Vlaamse auteur had altijd al de droom gehad om schrijfster te worden, sinds zij geëmigreerd is naar Portugal heeft zij de stoute schoenen aan gedaan en is haar debuut Alleen verschenen. Nu komt zij met haar tweede thriller een psychologische ditmaal, en aan dat woordje psychologisch is niets gelogen. Barbara de Smedt weet op een originele manier de lezer het boek in te trekken, wie is de schrijver van de brieven en aan wie worden ze geschreven, wat is het verhaal van de mislukte relatie van Michelle en William  en wat gaat de vriendschap tussen Isabella en Michelle de lezer allemaal brengen, allerlei puzzelstukjes die eerst totaal uit elkaar gevallen lijken, maar naarmate je de plot nadert toch voor een geweldig plaatje zorgen. Een psychologisch sterk in elkaar gezet verhaal, waarbij je in de ban je raakt van de personages en je je vinger nergens op kunt leggen, wie is te vertrouwen, wie verteld de waarheid? De puzzels van, van Haaster zijn er kinderspel bij.

Zoals we gewend zijn is ook dit boek van de uitgeverij Hamley Books weer prachtig vormgegeven, met aandacht voor details en door de schuingedrukte brieven weer zo`n aantrekkelijke thriller waar je in blijft lezen. De libelle heeft iets eenvoudigs en sierlijks, het maakt de lezer nieuwsgierig naar het verhaal er achter, wat is dit een mooi gevonden extraatje. Het maakt het verhaal mysterieuzer en is de rode draad door het boek, wanneer ik nu een libelle zie zal ik altijd aan deze Roadtrip moeten denken, aan het totemdier, aan Michelle haar zoektocht naar zichzelf.

Barbara de Smedt zet met dit psychologisch pareltje een aantrekkelijke, meeslepende thriller neer waarbij je de eenzaamheid, de zoektocht, het verdriet en de hunkering naar vriendschap voelt, maar ook de overwinning dat je alles aankunt wanneer je maar wilt en naar je eigen innerlijke stem luistert.

Een dikke aanrader voor de thrillerfans die op het puntje van hun stoel getrokken willen worden.

Lieve leesgroet Moon Kager