Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Het schaduwmeisje – Lydia Albadoro “Het schaduwmeisje is een heerlijke pageturner waarin de spanning ongrijpbaar is, een verhaal met een enorme snelheid welke je in één ruk uitleest.”

Het schaduwmeisje – Lydia Albadoro

“ Albadoro weet de lezer om haar vinger te winden met haar snijdend spannende thriller. Het schaduwmeisje houdt je gevangen tot het einde en verder….#Pageturner”

  • Auteur: Lydia Albadoro
  • Uitgeverij : Kabook
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789083042466 
  • Druk: 1 
  • augustus 2021 
  • 286 pagina’s

Een droom baan, een uitweg, eindelijk lijkt voor Faith de zon te gaan schijnen, na haar baantje op het cruiseschip ontmoet zij de rijke Vito Vitalis. Hij belooft haar gouden bergen maar is wel alles goud dat er blinkt?

“Ze vroeg zich af hoe ze in deze situatie terechtgekomen was. Vierentwintig uur geleden leek haar leven nog een droom “

Bijna romantisch, het begin van Het schaduwmeisje het boek zou zo een heerlijke chicklit kunnen zijn, een prins op het witte paard redt het burger meisje van haar angst en haar verleden hij maakt van haar een prinses, niets is minder waar, daar komt de lezer al snel achter, met een wending welke je niet aanziet komen verandert het hele verhaal van idyllisch naar een bloedstollende thriller. Een thriller welke door de beeldende schrijfstijl van Lydia Albadoro als vanzelf op je netvlies verschijnt. De sfeer, de karakters de spannende verhaallijn, het gaat onder je huid zitten. Deze standalone smaakt naar meer, de stijl van Albadoro zal veel lezers aanstaan, de combinatie van intrigerende karakters, de snel oplopende spanning en het ongrijpbare karakter van het verhaal zijn de ingrediënten voor een echte Mustread

Zoals we gewend zijn van Lydia, is niets wat het lijkt en weet zij de lezer altijd te verrassen. De spanning loopt in ene snel op waarna wegleggen geen optie meer is. Het boek moet uit, je wilt grip op het verhaal krijgen. Albadoro weet de lezer steeds weer op het verkeerde been te zetten, alle karakters hebben hun eigen agenda`s en je weet niet wie je vertrouwen kunt.

Een dikke aanrader voor fans van een echte thriller waarbij je lange tijd geen idee hebt waar het heen gaat, je fantasie alle kanten op wordt geslingerd en je de plot even moet laten bezinken. Albadoro is een schrijfster die van vele markten thuis is, met deze standalone laat zij zien welke kwaliteiten zij bezit. Een schrijfster om in de gaten te houden!

Lieve leesgroet Moon Kager