Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Verdwenen – Ingrid Oonincx “Met deze verhaallijn en de plotwendingen, verwacht ik een verfilming. Een “heerlijke spannende thriller welke leest als een trein en eindigt met een knal! #Mustread

Verdwenen – Ingrid Oonincx

“Vanaf heden staat Oonincx op mijn lijstje bij de favorieten!”

  • Auteur: Ingrid Oonincx
  • Uitgeverij; Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789461094698 
  • Druk: 1 
  • maart 2021 
  • 350 pagina’s

“Zo god het wil” – Deo Volente

Wanneer haar moeder haar op haar sterfbed vertelt wie haar echte vader is, is naast de emoties de drang om op onderzoek uit te gaan voor Simone van Mierlo erg groot. Als onderzoeksjournalist bijt zei zich vast om te achterhalen wat er met haar vader is gebeurd. Het vrachtschip waarop haar vader meereisde richting Brazilië is op volle zee verloren gegaan, maar waarom is er niets over het ongeval met de Deo Volente bekend en wanneer Simone zich stort op het onderzoek blijkt er al snel meer aan de hand te zijn geweest. Zal Simone het verleden van haar vader ooit kunnen achterhalen?

Ingrid Oonincx schrijft al sinds 2010, zij debuteerde met Nickname, inmiddels verschenen er van haar hand al meerdere thrillers en won zij met haar debuut de Schaduwprijs in 2011. Met Verdwenen weet Oonincx mijn thrillerhart sneller te laten kloppen, want eenmaal gestart in deze thriller is wegleggen een optie die niet voorkomt in het woordenboek. Een heerlijk oplopende spanning maakt zich meester van de lezer, de kalme start verdwijnt als sneeuw voor de zon, wanneer Simone haar onderzoek vordert. Oonincx laat de spanning gestaag oplopen, heerlijke plotwendingen maken dat je elke keer verrast wordt door wat er in het verhaal. Gebeurd. Snelheid overheerst en als lezer heb je echt geen idee wat er allemaal nog meer gebeuren kan. Je reist mee met Simone van Nederland naar Bilbao, waar zij opzoek gaat naar antwoorden, de sfeer in het Spaanse dorp is zowel beeldend als tastbaar weergegeven, Ingrid Oonincx laat je het verhaal echt beleven. Haar vlotte schrijfstijl zorgen ervoor dat A; stoppen niet mogelijk is en B; je je helemaal vereenzelvigt met Simone, de spannende zoektocht naar het verleden van haar vader laat je niet los.

Vol verrassende plotwendingen

Ook het verhaal van het verleden komt aan bod, de schuingedrukte hoofdstukken maken mij steeds nieuwsgieriger, waardoor ook de spanning in het verhaal oploopt, er klopt iets niet dat voel je aan je water, maar je krijgt er lange tijd geen grip op! Eenmaal richting de plot krijg je een vermoeden, maar toch weet Ingrid je geboeid te houden tot het einde, en wat voor einde. Het lijkt erop naarmate de plot zijn einde nadert er meer en meer snelheid in het verhaal komt, heerlijk want niet alleen de snelheid loopt op ook de spanning gaat een versnelling hoger.

Verdwenen is een thriller waarbij je even alles om je heen vergeet, in opperste concentratie bijt je je vast in het verhaal. Oonincx heeft mij verrast, verbaast en laten genieten, dit is zo`n thriller waarbij je je afvraagt wanneer de verfilming komt. Het buitenlandse karakter, de sterke verhaallijn, intrigerende karakters en de heerlijke plotwendingen zouden het geweldig doen op het witte doek! Een Mustread wat mij betreft, voor mij staat Ingrid Oonincx vanaf heden op mijn lijstje van Favorieten.

Lieve Leesgroet Moon Kager