Recensies van Moon

Madeleine – Britt Droog & Louis van Dievel “Doordrenkt met Humor, maak kennis met Madeleine, het is een zeer aangename ontmoeting”

Madeleine – Britt Droog & Louis van Dievel

“Op en top Vlaams, maar vermakelijk van af het begin”

Maak kennis met Madeleine Verboven, de kuisvrouw of eigenlijk moet ik zeggen de huishoudelijk manager van Elfride en Jacques. Op geheel eigenwijze laat Madeleine je toe in haar leven, ze neemt de lezer mee in haar gedachten, haar leven en in de corona tijd.

“Ik had het licht gezien maar ik wist niet waar het knopke stond”

Het duo Droog en van Dievel weet de lezer te animeren met de monoloog die Madeleine aan de lezer afsteekt. Met humor doorklieft maar voor de Nederlandse lezer toch wel wat moeizaam te lezen aangezien het op en top Vlaams is zoals het geschreven is. De woorden komen ons waarschijnlijk niet heel herkenbaar voor maar toch kun je het begrijpen en maakt het boek je vrolijk. Madeleine is een vrolijke dame die de lezer aan de hand meeneemt in haar leven, een leven met de benodigde ups en downs maar de manier waarop zij het de lezer verteld brengt automatisch glimlach op je gezicht.

Haar relatie tot het Elfride en Jacques is aandoenlijk, haar hondje Angéleke, haar zoon Lou, haar ex Ronny en haar buurman alles komt aanbod zo ook de corona crisis, je kunt je heel gemakkelijk vereenzelvigen met de interessante karakters en de situaties in haar leven. Het boek is opgedeeld in twee delen voor en tijdens de corona quarantaine zeker met dit laatste proef je veel herkenning, bovenal is het vermakelijk leesvoer welke zelfs de Nederlanders laat lachen.

Een roman waar de humor vanaf spat, dat op en top Vlaams geschreven is en waarbij je je zelf kunt herkennen maar vooral je even doet vergeten waar het echt om gaat. De sketches zouden zeker niet misstaan op het toneel, want het bevat enorm veel humor en gelaagdheid.

Lieve Leesgroet Moon Kager