Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Dierenoptocht in Londen – Esther van der Ham & Ewald Stuer “Wat een fraai vormgegeven en geïllustreerd kinderboek is dit. Een pareltje tussen mijn voorleesboekjes!”

Esther van der Ham & Ewald Stuer – Dierenoptocht in Londen.

Kinderen voorlezen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik doe het graag, en vooral als het zulke leuke en mooie boekjes zijn!

  • Auteur: Esther van der Ham & Ewald Stuer
  • Uitgever: Droomvallei Uitgeverij
  • Nederlands 
  • 1e druk: mei 2021
  • 9789492844972
  • Hardcover 
  • 48 pagina’s & illustraties

Recensie

Een mooi geïllustreerd hardcover boekje waarin we in optocht naar Londen gaan. Een dierenoptocht wel te verstaan!

Tijger Liesbeth, Puppy Michiel, Kitten Carolien en Lieveheersbeestje Marjolein gaan op vakantie naar Londen en halen meteen de krant! Hoe is dat zo gekomen?

De beestenvriendjes maken plannen om op vakantie te gaan naar Londen. Ze hebben er heel veel zin in en kunnen niet wachten tot dat ze daar zijn! Ze gaan met de bus naar de boot die ze naar Engeland zal brengen. Daar aangekomen gaat het direct mis bij de paspoortcontrole! Michiel kan zijn paspoort niet vinden en de vrienden belanden in het kasteel van Dover, waar ze worden opgesloten. Hoe komen ze hier nu weer uit?  Ze maken ze kennis met Coco de papegaai en die heeft wel een plan om te helpen ontsnappen! Als dat lukt beloven de vriendjes om Coco te helpen bij het vinden van zijn broer. Hoe gaat dit spannende avontuur aflopen?

Het mooie hardcoverboekje met leuke teksten van Esther van der Ham en fraaie illustraties van Ewald Stuer is een superleuk (voor)leesboekje. Ik dacht dat het boekje geschikt zou zijn voor 5-6-jarigen, maar ik heb het ‘uitgetest’ bij kindjes van ruim 2 jaar, en ze smullen van dit boekje! Ik laat kinderen meestal zelf kiezen uit welk boekje ze voorgelezen willen worden en dat was lang een lief boekje over muis. Na de kennismaking met Dierenoptocht naar Londen is de keuze gewijzigd. Ze kiezen nu steevast voor dit mooi gebonden boekje! Ik heb er geen enkel probleem mee, ik lees het ze graag voor!

Het kinderboek ziet er zeer fraai uit. Het is met zorg en liefde ontstaan denk ik zo, dat straalt het in elk geval uit. Voor mij een pareltje tussen de andere voorleesboekjes!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel