Recensies·Recensies van Moon·Roman

Pak mijn hand – Courtney Walsh “Harbor Pointe 2” Walsh verpakt haar boodschap in een mooi verhaal met een heerlijke laag emotie, houd de tissues maar bij de hand.”

Pak mijn hand – Courtney Walsh “Harbor Pointe 2”

Voel je welkom in Harbor Pointe, Walsh laat het verhaal als een donzen deken over de lezer heen vallen, ze stopt je en je je geeft je van zelf over aan de droom die Harbor Pointe heet.

  • Auteur: Courtney Walsh
  • Uitgeverij: Kok Boekencentrum
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789029731010 
  • Druk: 1 
  • maart 2021 
  • 384 pagina’s

Het plaatsje Harbor Pointe krijgt bezoek van een  Olympisch kampioen, Grady Benson neemt met zijn persoonlijk ook de benodigde bagage mee, bagage die ervoor zorgt dat hij na een klein opstootje in het plaatselijke eetcafé wordt veroordeelt tot een taakstraf. Hij doet er alles aan om onder deze straf uit te komen, maar is Harbor Pointe eigenlijk wel zo`n slecht idee? Al twintig jaar wacht Quinn op een klein beetje erkenning van haar moeder, de moeder die hun gezin verliet toen Quinn negen jaar oud was. Wanneer zij de bloemenzaak overneemt van Mimi denkt zij hiermee in haar moeders voetstappen te treden, is dit de opening tot contact ?

“En dit jaar, nu ze eindelijk de officiële eigenaar was geworden van bloemisterij Forget- Me-Not, was winnen het enige aanvaardbare resultaat. En de enige manier om de aandacht van haar moeder te krijgen, nadat ze twintig jaar onzichtbaar was geweest.”

Pak mijn hand is het tweede deel in de heerlijk vlotlezende, feelgood roman serie over Harbor Pointe, de Amerikaanse schrijfster Courtney Walsh weet de lezer meteen in te pakken met haar beeldende schrijfstijl waardoor je je als van zelf waant in het pittoreske stadje. Het is herkenbaar en enigszins voorspelbaar, maar dat is totaal geen probleem want door de manier waarop Walsh de lezer inpakt ben je meteen verkocht. Je voelt je thuis en welkom. Het is dan ook zeker geen probleem om dit deel los te lezen van het eerdere deel over Harbor Pointe, wel zal je wellicht nieuwsgierig worden naar Kijk omhoog als het eerste deel ook maar enigszins op dit deel lijkt is het geen straf om nogmaals een boek op te pakken van Courtney Walsh, want het is een genot om te lezen.

Pak mijn hand is zeker geen Chicklit, in deze roman zit diepgang en er ligt onder de romantische lading ook een boodschap. Geloof in jezelf en laat het verleden de toekomst niet verpesten! Walsh verpakt dit in een mooi verhaal met een heerlijke laag emotie, houd de tissues maar bij de hand.

Alles ademt de sfeer van een pittoreske stadje, met al zijn intrigerende bewoners. Het is genieten met een hoofdletter G door de beeldende schrijfstijl van Walsh

Lieve Leesgroet Moon Kager