Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Afdaling – Bernard Minier “De boeken van Minier hebben een hoog verslavingsgehalte, uitermate sterk Bingread-waardig”

Afdaling – Bernard Minier

“Deze serie verdiend een complete verfilming, alle ingrediënten voor een heerlijke thriller op het witte doek”

  • Auteur: Bernard Minier
  • Uitgeverij:  Xander
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789401614115 
  • Druk: 1 
  • mei 2021 
  • 464 pagina’s

“De tijd was verstreken, de jaren vervlogen, en het verleden verscheen als een komeet in de nacht. Hij ging op de rand van het bes zitten en sloot zijn ogen. Dit was onmogelijk”

Wanneer de telefoon midden in de nacht gaat belooft dat meestal niet veel goeds. Martin Servaz neemt op; een stem uit het verleden. Marianne, nadat zij 8 jaar geleden is ontvoerd en nooit terug gevonden is, is daar haar stem en haar roep om hulp. Zijn grote liefde en moeder van zijn zoon Gustav geeft een teken van leven. Martin laat alles vallen en gaat meteen op pad. Maar eenmaal aangekomen in de vallei in de Franse Pyreneeën, lijkt het of zij weer van de aardbodem verdwenen is, Martin zet alles op alles om Marianne te vinden maar dan stuit hij op een moord, en blijkt er veel meer aan de hand te zijn in Aiguesvives

Bernard Minier, heeft met zijn serie over Martin Servaz al eerder bewezen dat hij meeslepend goed kan schrijven, Afdaling is het zesde deel van de serie over de Franse hoofdinspecteur die in dit deel in afwachting is over het oordeel van de tuchtraad en geschorst is tot die tijd. De eigengereide Servaz zou Servaz niet zijn als hij zich daar niet aan houdt. Zeker niet na het onthutsende telefoontje midden in de nacht. De echte thrillerfans zullen het met me eens zijn, je krijgt geen genoeg van Martin Servaz

Afdaling is door zijn trekkende proloog meteen ‘aan’, even zoeken als het al even geleden is wanneer je het voorgaande boek hebt opgepakt, of meteen door wanneer je aan het bing-readen bent. De boeken van Minier hebben een hoog verslavingsgehalte, de karakter Servaz is overtuigend en beeldend aan het papier toevertrouwd, en de verhaallijnen zijn meeslepend, spannend maar ook ontroerend. Naast de spanning weet Minier de karakters een ziel te geven, je kunt je makkelijk inleven en je gaat om hen geven. Het is aan te raden om de boeken in volgorde te lezen, natuurlijk kun je starten met dit deel, maar je mist op sommige momenten net de informatie die de personages tot leven brengen, die het verhaal trekkend maakt.

Servaz zal het enorm goed doen op het witte doek of als serie op Netflix, Minier heeft alle ingrediënten voor een aantrekkelijke thriller bij elkaar gevoegd, waardoor je naast dat je geniet van de boeken, de karakters en de verhaallijnen ook echt kunt aanschouwen. Al vraag ik me af of deze eer doen aan je fantasie, de manier waarop Minier de karakters neerzet heeft al zoveel verbeeldingskracht dat zij als vanzelf op je netvlies verschijnen.

Afdaling is schokkend en aangrijpend, een verhaallijn die naarmate de plot vordert je meer en meer het boek in zuigt. De plot is onverwacht en zal je enigszins van je stuk brengen. Kortom Minier doet het weer, een thriller zoals een thriller hoort te zijn vol spanning, emotie en ongrijpbaarheid. Leesgenot van de bovenste plank.

Lieve Leesgroet Moon Kager