Recensies van Moon

V(D)oelgericht leven “Zelfzorg doe boek” – Sofie Verstraeten “Mild en zonder vooroordelen kun je op jouw tijd kijken naar jezelf #Aanrader”

V(D)oelgericht leven “Zelfzorg doe boek” – Sofie Verstraeten

“Een uitnodigend zelfhulpboek, waarbij je de tijd krijgt om eens goed naar jezelf te kijken. Onbevooroordeeld en zonder druk”

  • Auteur: Sofie Verstraeten
  • Uitgeverij; Pelckmans
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789463833042 
  • Druk: 1 
  • februari 2021 
  • 263 pagina’s

Niemand is een Supermens…..Dat is ook niet de ambitie van dit boek: in dit boek mag je gewoon ZIJN. Soms een supermens, soms lui, soms verdrietig… Jouw donkerste gedachten en mooiste dromen krijgen hier een plekje, zonder oordeel. Zo werk je aan wat ieder van ons nodig heeft: zelfliefde. Wie wil dit nu niet? Het lijkt mij een uitdaging, eentje die ik graag met Sofie aan ga!

“Was het boek toch niet wat je had verwacht? Uit jouw woede en teleurstelling en scheur het boek volledig kapot. Zo heeft het je toch geholpen”

Een zelfhulp boek zonder verplichtingen, geen dagboekinsteek maar gewoon wanneer jij er aan toe bent om dit boek open te slaan, is het er klaar voor. Met ruimte en overzichtelijke opdrachten/ uitdagingen om meer inzicht in je eigen gevoel te krijgen. Neergezet op een heel aantrekkelijke manier, het trekt meteen en het prettige lettertype, de ruime opzet maken je enthousiast. Genoeg ruimte om je gedachtes/ ervaringen aan het papier toe te vertrouwen, met aandacht voor details. Alle gevoelens komen aan bod, paniek, kwaadheid, vermoeidheid, verdriet, blijdschap, alle facetten krijgen aandacht en het zal je inzicht in het Nu geven, hoe sta je er nu in waar komt het vandaan waar wil je naar toe. Het is soms een verademing om het aan het papier toe te vertrouwen waardoor alles niet meer in je lijf/ hoofd hoeft te zitten

Het boek is uitnodigend, en zonder druk van ojee ik heb vandaag nog niets geschreven, of nog niet aan mezelf gedacht omdat het in deze drukke tijd, met alle verplichtingen gewoon weleens aan tijd ontbreekt. Juist deze openheid en de zachtheid/mildheid maakt dit boek voor mij al een dikke aanrader, want we moeten al zoveel als we dan ook nog elke dag moeten invullen dan geeft het meer stress dan inzicht.

Sofie Verstraeten heeft de plank juist geslagen met haar zelfhulpboek, de inzichten zijn duidelijk het geeft je meer grip op het zijn, op het nu maar ook in je verleden. Durf jij jezelf te voelen, je emoties en je gevoel te erkennen en te herkennen? Dan is dit boek echt iets voor jou. We verdienen het om even na te denken over wat er nu echt speelt en wat je nu echt wilt, gewoon echt even me time/ you time

Lieve Voelgroet Moon Kager