korte verhalen·Recensie van Carla·Recensies

Ik droom – Elly Godijn “Korte verhalen, ik lees ze zelden, ik houd er niet zo van… korte verhalen Ik droom, ik houd ervan, ik ga ze vast vaker lezen!!”

Elly Godijn – Ik droom.

 Elly Godijn zet met Ik droom een heerlijk gevoelig boek boordevol korte verhalen neer! Allemaal kleine pareltjes, echt waar!  #Mustread!

  • Auteur: Elly Godijn
  • Uitgever: Godijn Publishing
  • Nederlands 
  • 1e druk: maart 2021
  • 9789493233508
  • Paperback 
  • 252 pagina’s

Recensie

Elly, de auteur van al deze korte verhalen, geeft zelf aan dat “Ik droom” bestaat uit verhalen die geschreven zijn in een periode van innerlijke worsteling. En hoe verder de tijd doordendert, hoe meer de hoop doorklinkt tussen de regels. Toch is dit geenszins een boek met sombere verhalen!

Op het moment dat ik “Ik droom” via de mail voorgesteld kreeg was mijn nieuwsgierigheid direct gewekt. Terwijl ik eigenlijk zelden een boek lees met korte verhalen! Toch had ik ook serieus twijfels! Zou ik dit boekje kunnen lezen zonder me een voyeur te voelen? Mijn twijfels legde ik op tafel en Elly gaf aan dat ik me hierover geen zorgen zou hoeven maken. Daar bleek ze gelijk in te krijgen!

Ik had al snel door dat ik het meeste zou genieten van dit boekje als ik elke keer maar één verhaaltje zou lezen, om af en toe een verhaal ‘te snoepen’ als heerlijke tussendoortjes! Dan kon ik het even laten bezinken, over de inhoud nadenken….en sommige verhalen geven je zeker stof tot nadenken!

“Ze kijkt naar mij.” Eerst had ik het idee dat haar stalker niemand anders was dan zijzelf. Een versie die ze liever niet zag, de andere versie van haar zelfbeeld. Ik zat ernaast, maar niet helemaal! Een leuke twist!

“Eva en ik.” Wat een heerlijk verhaal!

“Rivierstenen” een mooi tragisch verhaal waar mogelijk iedereen wel iemand in herkend!

Zo zou ik over elk verhaaltje iets kunnen zeggen, en echt alleen maar positief! Maar de kans dat ik te veel weggeef is aanwezig, dus ik beperk me tot dit!

Ik droom leest heerlijk, en ik raad aan om de verhalen niet achter elkaar te consumeren, net zoals je extra langzaam zou genieten van je favoriete toetje, dit boekje ‘staat er vol mee: favoriete toetjes!

Elk pareltje even laten bezinken voordat de volgende gelezen wordt, en genieten gaat vanzelf!!

Dit boekje bestaat uit 28 korte verhalen, waarin allerlei onderwerpen worden aangesneden, zeker ook hele zware onderwerpen. Allen worden deze luchtig gebracht, meer als suggestie gepresenteerd, dan als zware kost. Toch blijft (bijna) niets onbesproken. Emoties worden bloot gelegd, trauma’s komen aan bod, allen met veel gevoel geschreven. Met een lach en een traan maar altijd mooi! Af en toe met een vleugje magie & fantasy.

Kunstig gedaan! Chapeau Elly! Ik heb er echt van genoten!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel