Recensies·Recensies van Moon·Roman

Hildes droom – Marie Lamballe “Een Lekkere DIKKE aanrader voor de fans van romans over de oorlog”

Hildes droom – Marie Lamballe

“Een lekkere dikke pil, waarin je je even helemaal kunt verliezen. Voor de fans van Anne Jacobs een ware Mustread”

  • Auteur: Marie Lamballe
  • Uitgeverij : Boekerij
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022592755 
  • Druk: 1 
  • maart 2021 
  • 480 pagina’s

Marie Lamballe, is een grote naam in Duitsland, zij schrijft onder deze pseudoniem de serie over Café Engel, waarin de oorlog, liefde en de wederopbouw centraal staat. Een serie voor de fans van de serie over het weesmeisje van Anne Jacobs, een beter vergelijk is er eigenlijk niet, heb je de boeken van Jacobs verslonden dan mag je deze serie zeker niet missen.

Café Engel in het Duitse Wiesbaden staat bekend als artiesten café, maar wanneer de oorlog zijn intreden doet en de mannen het dorp bijna allemaal moeten verlaten raakt ook het café in verval, de jonge Hilde is er alles aan gelegen om het café samen met haar moeder weer op te bouwen. De naweeën van de oorlog zijn nog lange tijd voelbaar, maar Hilde zal haar droom niet laten varen door een aantal tegenslagen….

Een heerlijke dikke pil, zo eentje waarvan je denkt die gaat nooit uit, maar dat is uiterlijke schijn het verhaal leest als een trein, en door de beeldende schrijfstijl van Lamballe kun je je helemaal verliezen in de strijd en de perikelen rondom Wiesbaden. Hilde is een intrigerend karakter en ook de andere karakters worden sterk uitgemeten door de Duitse auteur ze scheppen een goed beeld van die tijd, het vooruitzicht dat je nog meer van hen mag gaan lezen is een feestje op zich.

De oorlog staat centraal in dit deel, het is 1945, en de Amerikanen zetten hun stappen in Wiesbaden met alle gevolgen van dien. De sfeer is krachtig neergezet, het is geloofwaardig en overtuigend. Wellicht is het even wennen met al die verschillende karakters in het begin, maar er wordt duidelijk aangegeven wie in het hoofdstuk centraal staat en eenmaal gewend aan de opmaak kijk je al uit naar meer, een trekkende kracht, ontluikende liefdes , jaloezie, angst alles komt aanbod. Een ideale roman om je even helemaal in te verliezen. Lamballe heeft de volledige 480 pagina`s nodig om je een verhaal te vertellen/ laten beleven, had het korter gekund? Ja, dat denk ik wel, maar had je dan dezelfde beleving, dat denk ik niet. Ik kijk uit naar deel twee, de familie Koch heeft me danig in hun macht, genieten

Lieve leesgroet Moon Kager