Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Een fatale leugen – Leah Konen “Een fatale leugen, nou ja eigenlijk meerdere leugens die fataal waren!!”

Leah Konen – Een fatale leugen.

 Leah Konen zet een heerlijk spannend boek neer, met op het einde een paar leuke plotwendingen! Leest als een echte #Mustread!

  • AuteurLeah Konen
  • Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
  • Nederlands 
  • 1e druk: juni 2021
  • 9789026150210
  • Paperback 
  • 368 pagina’s

Recensie

Lucy is op de vlucht en verhuist van Brooklyn naar een afgelegen gebied bij Woodstock. Dit alles om haar verleden achter zich te laten en vooral ook om haar ex te ontvluchten. Ze sluit al snel vriendschap met haar nieuwe buren, Vera en John, en vertrouwt ze haar verhaal toe. Dan blijkt dat ook Vera en John het liefst hun verleden achter zich willen laten. Ze komen tot de slotsom dat er een manier is om alle drie met een schone lei te beginnen: ze zetten Johns dood in scène!  Een leugentje om bestwil, om verder te kunnen met hun leven….

Dit leugentje zet alles op zijn kop als blijkt dat John echt dood gevonden wordt! Er komen meerdere geheimen aan het licht tijdens de speurtocht van Lucy. Wie kan ze vertrouwen? Het lijkt erop dat Lucy steeds verder in het moeras van leugens zakt. Gaat ze hieruit ontsnappen? Of wordt het net om haar heen gesloten en wordt ze als dader aangewezen?

Voor zover ik weet is dit boek het eerste boek dat in het Nederlands verschijnt van Leah Konen, maar het is zeker niet haar eerste boek dat ze schreef; ik ben dus benieuwd of er nog meer boeken van haar vertaald zullen worden. Van mij mag het!

Een fatale leugen start direct lekker, je voelt de urgentie van Lucy om een nieuwe start te maken op een andere plek. De personages worden goed neergezet, de aanwijzingen worden ‘in het zicht’ verstopt, het verhaal wordt goed neergezet om vervolgens allerlei wendingen te krijgen. Daar zit zeker ook een verwachte wending bij, om die vervolgens meteen teniet te doen en je weer op een ander been te zetten. Leuk, mooi en goed gedaan! Ik houd er wel van! Heerlijk leesbare thriller, je moet hem uitlezen!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel