Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Brandoffer – M.W. Craven “Alle ingrediënten voor een goede thriller zijn aanwezig. Fijne personages, gruwelijke moorden en een heerlijk plot!”

M.W. Craven – Brandoffer.

Soms is de moordenaar dichterbij dan je denkt! Soms, heel soms, heel stiekem, kan je enig begrip opbrengen voor een moordenaar. Maar meestal niet!  #Mustread!

  • Auteur: M.W. Craven
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Nederlands 
  • 1e druk: juni 2021
  • 9789024594917
  • Paperback 
  • 336 pagina’s

Recensie

Detective Washington Poe had zich min of meer teruggetrokken; iets met een zaak in het verleden. Hij vond het eigenlijk wel goed zo… Totdat hij weer benaderd werd voor een lastige zaak waar hij moeilijk nee tegen kon zeggen. Het betrof namelijk een serie moordenaar die zijn slachtoffers verbrandde in een prehistorische steencirkel. Bij één van de slachtoffers was de naam Washington Poe ingekerfd. De moordenaar laat geen enkel spoor na en de politie lijkt niet veel verder te komen. Hoe staat Washington Poe in verband met de moordenaar? Poe wil daar natuurlijk zelf ook graag achter komen en hij wordt gekoppeld aan Tilly Bradshaw, een social onhandige dame die niet erg geliefd is en eigenlijk nooit achter haar bureau vandaan komt. Poe besluit haar gewoon op sleeptouw mee te nemen en er ontstaat een onverwachte klik tussen deze twee ‘buitenbeentjes’. Maar komen ze ook tot een oplossing? Hoeveel moorden zullen er nog volgen voordat de moordenaar in zijn kraag gevat wordt?

Eerder had ik Zwarte zomer al gelezen van M.W. Craven en dat boek beviel me erg goed! Hier in Nederland is Zwarte zomer uitgebracht als eerste in de serie en Brandoffer als prequel. Normaal gesproken zou dit niet mijn voorkeur zijn geweest, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen: het kan prima! Maar evengoed zou je dus ook Brandoffer als eerste en Zwarte zomer als vervolg kunnen lezen.

Belangrijker is dat je ze leest! Dat zijn de boeken namelijk, in mijn ogen, dubbel en dwars waard!

Brandoffer leest snel en makkelijk, geen enorme lijst met namen die worden opgevoerd en vervolgens geen ‘gezicht’ krijgen. Met heldere omschrijvingen van plaats en personage zodat je je automatisch een beeld vormt van de setting en de hoofdpersonages. Poe en Tilly springen er hier voor mij wel uit. Tilly, die dus sociaal onhandig genoemd wordt en die het niet altijd even makkelijk heeft. Poe, die niet goed tegen onrecht kan en het voor haar opneemt. Poe komt erachter dat ze voor hem tijdens het werken aan deze zaak waardevoller is dan hij had verwacht. En zelfs op persoonlijk vlak blijkt ze een goede vriendin die hij niet meer kwijt wil!

Kernwoorden voor Brandoffer, maar eigenlijk ook voor Zwarte zomer, waarschijnlijk voor de hele serie: #Mustread! #Heerlijk om te lezen.

Komt er snel nog meer in deze serie? Laten we het hopen!!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel