Recensies van Moon

Noblesse Oblige – Esther Kreukniet “Kreukniet heeft de touwtjes in handen, als lezer ben je aan haar overgeleverd een aanrader die je niet wilt missen”

Noblesse Oblige – Esther Kreukniet

“Een straffe thriller waar niets geschuwd wordt. Kreukniet heeft de touwtjes in handen, je kunt als lezer alleen maar instappen en je mee laten voeren!”

  • Auteur: Esther Kreukniet 
  • Uitgeverij Ellessy
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789086604272 
  • Druk: 1 
  • mei 2021 
  • 480 pagina’s

Het leven van advocate Liza Kreest lijkt in een positieve flow te zitten ze heeft een mooi leven met haar dochtertje in Kralingen, heeft een goede baan bij een top advocaten kantoor en in de liefde lijkt er ook iemand op haar pad te zijn gekomen. Alles lijkt goed te gaan, maar kan zij haar verleden daar laten waar het hoort? Of komt het verleden met rasse schreden dichterbij en haalt het haar in? Wanneer geheimen je leven beheersen kun je nooit alleen vooruit kijken, Liza weet er alles van

“Geluk is als een vlinder, als je `m probeert te grijpen, blijft hij net buiten je bereik maar als je rustig blijft, komt hij misschien op je hand zitten”

Kreukniet heeft het verhaal opgedeeld in zes delen, waarbij de hoofdstukken vrij lang zijn, er wordt wel gebruik gemaakt van open ruimtes wat rust geeft tijdens het lezen. Nederlandse Maffia praktijken, het wilde westen van Rotterdam, Kreukniet weet de lezer met de lieftallige Liza Kreest om haar vinger te winden. Het is even inkomen, even wennen aan de sfeer, aan de personages en aan de opmaak van het boek, maar eenmaal gewend voel je je thuis in de duistere wereld van macht, liefde, zonden en geheimen. De ideale setting voor een stevige thriller, zo eentje die je niet zomaar even weglegt, of even door leest het heeft aandacht nodig en geduld. Je geduld wordt beloond want eenmaal in de stroomversnelling gekomen is het een stevig verhaal waarbij niets geschuwd wordt en je wellicht soms even moet slikken, rauw en puur.

In haar dankwoord vertelt Kreukniet haar insteek van dit verhaal en je kunt hierdoor puzzelstukjes leggen, dit is ontroerend, het geeft het stevige verhaal een dubbele bodem, eentje die je ondanks de criminele praktijken toch weet te raken

Een thriller waarbij je de dubbele boodschap aan het einde kunt linken, een verhaal dat je bezighoudt, onder de indruk sluit ik het boek. Dit laat ik even bezinken

Een aanrader voor liefhebbers van een straffe thriller waarbij je niemand kunt vertrouwen en je geloof in mensheid enigszins op de proef wordt gesteld. Een actuele thriller geschreven in het NU, Kreukniet heeft de touwtjes in handen, als lezer ben je aan haar overgeleverd een aanrader die je niet wilt missen

Lieve leesgroet Moon Kager