Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De nimfen – Alex Michaelides “Als je weet wie de dader is hoef je het alleen nog maar te bewijzen! Toch? ”

Alex Michaelides – De nimfen.

Mariana Andros, een psycholoog met verdriet krabbelt op uit een diep dal, terwijl ze een paar vreemde moorden probeert op te lossen, om er uiteindelijk achter te komen dat ze geleefd heeft in een droom, misschien wel een nachtmerrie!  

  • AuteurAlex MIchaelides
  • Uitgever: Cargo
  • Nederlands 
  • 1e druk: juli 2021
  • Paperback 
  • 9789403142012
  • 320 pagina’s

Recensie

Marinana Andros, psycholoog, heeft een erg vervelend jaar achter de rug! Ze kan haar man Sebastian, die een jaar geleden overleed, niet echt loslaten. Ze had zich verstopt voor de wereld, ze was weggekropen in haar cocon, in haar werk, in haar gele huisje. En daar zou ze zijn gebleven als Zoë haar op die avond niet had opgebeld vanuit Cambridge. Hiermee was de nachtmerrie begonnen…

Na dit telefoontje gaat Mariana naar Cambridge, voor Zoë, om haar te steunen in haar verdriet om het verlies van haar vriendin Tara, die vermoord is! Mariana die zelf gestudeerd heeft aan de universiteit van Cambridge ontmoet hier ook Esward Fosca, professor Grieks drama. Een intrigerende man, een geliefd docent bij zowel collega’s als bij studenten. Toch vertrouwt Mariana hem niet, sterker nog, ze weet zeker dat hij de moordenaar is! Als ze ontdekt dat hij een mysterieuze groep vrouwelijke aanhangers heeft die zich De Nimfen noemen en Tara één van deze nimfen was en er nog een tweede nimf overlijdt twijfelt Mariana helemaal niet meer! Ze weet het zeker! Aangezien de politie op een ander spoor zit wil ze zelf bewijzen zoeken voor haar gelijk! Eigenwijs als ze is, gaat ze door, tot de ontknoping van deze lugubere moorden met een mythisch tintje!

Persoonlijk zou ik niet direct gevallen zijn voor de cover, of het feit dat het verhaal Griekse mythologie als thema heeft. Ik was meer geïnteresseerd omdat ik De stille patiënt ook had gelezen! Toch is de Griekse mythologie een originele rode draad door deze thriller heen en geen geschiedenisles geworden. Het verhaal is heel toegankelijk, vlot en sturend geschreven. De dagboekstukken zijn extra interessant en een mooi inkijkje in het brein van de moordenaar. Hoe alles tot één gesmeed wordt en er aan het einde een leuke onverwachte twist tevoorschijn komt, maakt De nimfen een mooi verhaal!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel