Recensies·Recensies van Moon·Roman

Dromen van het Strandhuis – Mary Alice Monroe “Een geweldige Mustread-serie die je niet wilt missen”

Dromen van het Strandhuis – Mary Alice Monroe

“Ontroerend mooi geschreven, de weg naar huis, naar liefde en naar geborgenheid”

  • Auteur: Mary Alice Monroe
  • Uitgeverij: Xander
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789401615020 
  • Druk: 1 
  • juni 2021 
  • 460 pagina’s

Een nieuwe roman van de auteur van Terug naar het strandhuis, Mary Alice Monroe heeft met haar eerste deel van de strandhuis serie vele harten gestolen. De manier waarop zij de tocht en de problemen van de zeeschildpadden in een roman wist te verwerken, was niet alleen prachtig geschreven maar ook emotioneel een geweldig verhaal. De Amerikaanse schrijfster weet milieu kwesties onder de aandacht te brengen en gelijktijdig de lezer mee te slepen in een romantische serie.

Je ziet het en dan weet je het gewoon

De harde kern van het schildpaddenteam, Toy, Cara, Emmi en Flo, maken zich zorgen of de schildpadden dit jaar het strand van Isle of Palms wel kunnen vinden, hebben de orkanen van vorig jaar hun tocht niet in de war gegooid? Wanneer er een schildpad zwaar ondervoed en zwak drijvend voor de kust strandt,  neemt Toy hem mee naar haar werk in het zeeaquarium kan zij de schildpad redden en vindt ze naast een nieuwe uitdaging misschien wel meer wanneer zij haar hart openstelt in het South Carolina Aquarium? Of dreigen de wolken uit haar verleden roet in het eten te gooien?

“Duik erin! Geniet van het gevoel van water dat over je heen spoelt. Laat los. Je bent een zwemmer!

Wanneer je al kennis hebt gemaakt met de schrijfstijl van Mary Alice Monroe, zal je reikhalzend hebben uitgekeken naar het tweede deel in de Strandhuis serie, net als deel één is ook dit deel weer beeldend en vol emotie geschreven. Je waant je op het strand, voelt het ruizen van de zee en de liefde voor de onechte Karetschildpadden met de karakters mee. Het is genieten, vooral wanneer je weer helemaal in het boek zit en je de perikelen van Ilse of Palms tot je neemt. Het heeft iets unieks, uit alles proef je de zorgen over de natuur en eigenlijk heeft dit boek naast dat het heerlijk romantisch is, ook een onderliggende boodschap, de natuur is in gevaar, het broedproces van de zeeschildpadden en de gevaren die daarbij komen kijken worden door Monroe beeldend en vol overtuiging aan de lezer overgebracht. Het verhaal is opgedeeld in vier delen, vierdelen die samen een prachtig verhaal vormen, over liefde, geborgenheid, groei en thuiskomen. De vriendinnen van het schildpadteam hebben stuk voor stuk hun eigen karakter en hun perikelen, de liefde voor de schildpadden gaat ver maar de liefde voor elkaar nog verder.

Voor liefhebbers van de boeken van Lucinda Riley, zijn de verhalen van het strandhuis meer dan een aanrader, het is naast prachtig geschreven en een emotionele reis die meer zegt dan alleen het verhaal. Genieten met de hoofdletter G, Mary Alice Monroe laat je voelen, proeven en beleven, de mens is een gast in de natuur, in Dromen van het strandhuis mag je daar getuige van zijn, ik kijk uit naar het derde deel. Wat een Mustreadserie

Lieve leesgroet Moon Kager