Recensies van Moon·Thriller

Het moezelmeisje – Marelle Boersma

Het moezelmeisje – Marelle Boersma

“Wraak, gerechtigheid, duistere praktijken worden beleeft in  de prachtige omgeving van de Moezel ingrediënten waar een thriller fan zijn hart bij ophaalt.”

  • Auteur: Marelle Boersma
  • Uitgeverij De Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789461095176 
  • Druk: 1 
  • mei 2021 
  • 300 pagina’s

Het is vijftien jaar geleden dat Emma Dekker haar broer en vader heeft gezien, nadat ze haar moeder en haarzelf hebben verlaten. Emma reist af naar Cochem, de mooie stad aan de moezel waar haar vader en broer een wijnboerderij bezitten. Zij is op zoek naar antwoorden uit haar verleden maar komt er al snel na aankomst achter dat er niets is verandert haar broer en vader zijn nog steeds dezelfde. Kan zij haar droom na jagen en haar eigen 0.0 Blisswijn ontwikkelen, of zijn er zaken die eerst moeten worden opgelost?

De idyllische afbeelding doet vermoeden dat je in een sprookje terecht komt, maar niets is minder waar, de spanning is vanaf het begin voelbaar en loopt naarmate het verhaal vordert alleen maar op en op…. De schijfstijl van Marelle Boersma is in dit boek werkelijk prachtig, er zijn stukken tekst waardoor je je als vanzelf in Cochem langs de Moezel waant, volverbeelding  geschreven. Deze mooie schrijfstijl en de oplopende trekkende spanning maken het lezen van  Het moezelmeisje tot een feest. Een pageturner waarin je je even helemaal kunt verliezen.

De omgeving en sfeer van het moezelmeisje straalt van alles uit, het zal de lezer een gevoel van geborgenheid en waakzaamheid geven. Je bent alert en geniet op hetzelfde moment.  Marelle Boersma weet de lezer tot het puntje van zijn of haar stoel te trekken, de spanningsboog in het verhaal staat gespannen en de interessante karakters en sterke verhaallijn geven dit verhaal een heerlijke leesflow. Een pageturner van de bovenste plank, waarbij Marelle maar meer dan eens bewijst dat zij bezit over een overtuigende en meeslepende schrijfstijl. Wraak, gerechtigheid, duistere praktijken worden beleeft in  de prachtige omgeving van de Moezel ingrediënten waar een thriller fan zijn hart bij ophaalt.

“Met het moezelmeisje laat Boersma weer zien dat zij ingrediënten kan combineren tot een heerlijke Pageturner *****”

Lieve Leesgroet Moon Kager