Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De verdwijning – Catherine Steadman  “Voor mij was dit een feelgood thriller, kan dat? Ja, volgens mij heb ik die net gelezen!”

Catherine Steadman – De verdwijning.

Je loopt weg voor je verdriet en gekwetste ego, die je weer elders probeert op te poetsen. Vervolgens kom je erachter dat je je in andermans wespennest hebt gestoken. Hoe kom je hier weer uit?  

  • AuteurCatherine Steadman
  • Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
  • Nederlands 
  • 1e druk: juni 2021
  • Paperback 
  • 9789401615129
  • 350 pagina’s

Recensie

Mia Eliot, actrice van beroep, heeft Londen ingeruild voor LA. Ze gaat daar auditie doen, ze wil ook hier doorbreken. Misschien is dit niet de werkelijke reden: ze is Londen ook ontvlucht omdat haar ex George haar heeft verlaten voor een ander. Ze wil dit niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk achter zich laten.

Eigenlijk heeft Mia al snel door dat ze niet past in LA tussen de meedogenloze onderling competitie voerende filmsterren. Totdat ze de actrice Emily ontmoet, die vriendelijk is en oprecht lijkt, Mia kan het direct goed met haar vinden.

Als dan blijkt dat Emily plotseling is verdwenen, kort nadat ze iets in bewaring heeft gegeven aan Mia, kan ze het niet nalaten om op onderzoek uit te gaan!

Als zich dan een vrouw meldt die zich voordoet als Emily weet Mia dat dit een forse leugen is. Mia kan alleen maar denken: waarom? Even twijfelt Mia aan zichzelf, ze heeft Emily ook slechts eenmaal ontmoet, totdat degene die zegt Emily te zijn een fout begaat die Mia doorziet. Er moet wel iets heel erg mis zijn met de Emily die zij heeft ontmoet en ze kan niet anders dan proberen uit te zoeken wat er gebeurd is. De logische stap is die naar de politie, en die stap zet ze dan ook, maar de politie gelooft niet dat Emily vermist is. Hierna volgt een eenzame zoektocht in een stad, waar ze zich toch al niet zo thuis voelt. Waar niemand haar gelooft en waar ze uiteindelijk zelf niet meer weet wie ze wel of niet kan vertrouwen.

WAT EEN HEERLIJK BOEK! Ik dacht dan ook meerdere keren tijdens het lezen: dit is een FEELGOOD THRILLER! Wat mij betreft is er een nieuw genre geboren! Het verhaal leest met de snelheid van een tornado, zit vol met spanning en intriges. Soms voel je ook een aanklacht tegen het vluchtige leven van de filmwereld. De onechtheid en soms de macht van “de mannen die de rollen uit mogen delen”. Een actueel gegeven. Maar voor mij was het vooral de manier van schrijven, het perse willen weten wat er nu allemaal achter dit bizarre verhaal schuil gaat…. #heerlijke mustread!!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel