Jeugdboek·Recensies·Recensies van Moon

De zusje Jennifer – Nick Garlick

Een avontuur voor jong en oud

De zusjes Jennifer – Nick Garlick

“Een verhaal vol avontuur voor de jeugd, beeldend en met de benodigde lading spanning.”

  • Auteur: Nick Garlick
  • Uitgeverij Kok Boekencentrum
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789026624612 
  • Druk: 1 
  • april 2021 
  • 192 pagina’s

“Dit was de familie Flynn op de middag waarop ze van school vertrokken; druk, teruggetrokken,, boos, nauwkeurig, onbezorgd en verdrietig. Dit was de familie Flynn op de dag voordat  alles veranderde”

Vijf zusjes allemaal heten ze Jennifer, Jennifer, Dag, Nacht, Donker, Licht en 5. Vijf zusjes maar allemaal zo verschillend als dag en nacht, Licht en donker en de hekkensluiter nummer 5 als benjamin. Wanneer hun moeder in het ziekenhuis ligt gaat vader Sebastian met zijn vijf geschorste dochters op pad, een reisje naar Schotland, waar zij door onfortuinlijk ongeluk belanden op het eiland Eilean Goath, kunnen de meisjes zichzelf redden?

“We hebben ze gered, mama zei 5. Iedereen hielp mee! Het was één grote samenzweer!”

Een mythische vertelstijl vertelt het verhaal van de vijf zusjes Fynn, Garlick beschrijft hun avontuur beeldend en met een sprookjesachtige insteek, de mythische stijl maakt het mysterieus en geeft spanning aan het verhaal. Vijf zusjes, allemaal heetten ze Jennifer, maar deze zusje kunnen niet meer verschillen van elkaar als dag en nacht, Licht en Donker. Elk met hun eigen karakter en hun eigen kwaliteiten.. Je bent goed zoals je bent.. Garlick vertelt het verhaal vol strijd en kracht maar voor de jeugd zeker een les van doorzettingsvermogen, het bundelen van krachten met een gedegen  lading emotie. Voor de jeugd is dit een avonturen verhaal met een diepere lading die zij zullen ontdekken als ze daar al toe zijn.

Nick Garlick heeft een eigentijdse, unieke manier van vertellen, De zusjes Jennifer was zeker ook voor oudere lezers een zeer aangenaam tijdverdrijf, waaruit je toch ook de levensles weet te halen…..

Lieve Leesgroet Moon Kager