Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Gegijzeld – Clare Mackintosh “Een boek lezen van Clare Mackintosh is als een heerlijk spannende rit in een achtbaan”

Gegijzeld – Clare Mackintosh

“Weer een echte Mackintosh vol verrassingen en spannend van begin tot het einde..”

  • Auteur: Clare Mackintosh
  • Uitgeverij De Fontein
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789026154973 
  • Druk: 1 
  • augustus 2021 
  • 416 pagina’s

Clare Mackintosh, bekend om haar geweldige debuut Mea Culpa en de manier waarop zij haar lezer kan verrassen met plotwendingen die je niet  ziet aankomen. Voor mij persoonlijk een zeer indrukwekkende auteur, en met gegijzeld weet zij de lezer weer vanaf het begin aan de bladzijdes te kluisteren. De proloog maakt je nieuwsgierig en de manier waarop Mackintosh de lezer het verhaal in zuigt heeft weer een enorm aantrekkingskracht.

Twintig uur, zegt het. Er kan heel wat gebeuren in twintig uur….

Stewardess Mina, heeft een plaats weten te bemachtigen op de eerste lange vlucht van twintig uur van Londen naar Sydney, haar dochtertje Sophia laat ze achter bij haar ex Adam. De vlucht duurt twintig uur in twintig uur kan veel gebeuren……  De kleurrijke delegatie die deel mag nemen aan de vlucht zijn voor de crew van  Vlucht 79, een uitdaging. Wanneer Mina een briefje ontvangt verandert de vlucht 79 in een ware nachtmerrie, kan zij naast het vliegtuig en zijn passagiers veilig in Sydney te laten landen, ook haar dochtertjes leven redde.

Een vlucht die je nooit van je leven hoopt te beleven……

Gegijzeld zuigt je het boek in.. de kracht van de proloog en de interessante karakters drukt al snel een stempel op je leesgenot, dit belooft wat.  Dit gevoel zal je het gehele boek houden, de trekkende kracht van de verschillende hoofdpersonages maken dit verhaal spannend en ongrijpbaar. Veel personages komen aan het woord en ieder van hen weet je verder het boek in te trekken. De herkenbare climax aan het einde van de hoofdstukken hebben hun speciale uitwerking op je leesplezier. Mackintosh weet met haar originele schrijfstijl de lezer weer helemaal in te pakken. Een klein detail aan de binnenkant van de achterflap, je eigen vliegticket voor vlucht 79, nou ik bedenk me wel even .. maar ik gebruik hem graag als boekenlegger!

Mocht je nog geen boek hebben gelezen van Clare Mackintosh dan zal je smullen van haar plotwendingen en twistten die je niet aan ziet komen, de fans van Mackintosh worden in Gegijzeld zeker niet teleurgesteld, ook in dit boek blijf je op je hoede, wie is te vertrouwen en wie niet… tot het einde aan toe , de laatste regel weet Mackintosh de lezer scherp te houden, een boek lezen van Clare Mackintosh is een heerlijke rit in een achtbaan, je hebt geen idee achter welke bocht het gevaar schuilt en of de bediening van de achtbaan het goed met je voor hebt. Heerlijk spannend leesvoer voor de fans van een ongrijpbare thriller..

Lieve Leesgroet Moon Kager