Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Paniek – Sandra J. Paul  “Sandra J. Paul hanteert op een erg originele en listige manier haar schrijfpen! #Genieten!”

Sandra J. Paul – Paniek.

We zitten midden in een aanslag en vervolgens gaan we van daaruit terug in de tijd!

  • AuteurSandra J. Paul
  • Uitgever: Hamley Books.
  • Nederlands 
  • 1e druk: augustus 2021
  • Hardcover 
  • 9789463967662
  • 300 pagina’s

Recensie

Wat er ook gebeurt PANIEK is geen optie!

Een mooie hardcover met veelzeggende tekst in een raster met bloed en kogels. Een cover om nieuwsgierig van te worden!

Paniek wordt geschreven vanuit twee perspectieven, wat het verhaal heel overzichtelijk maakt. We volgen eerst de belevenissen en gedachten van Willem Smeets, de hoofdinspecteur, die aanwezig is op een plaats waar achteraf niemand had willen zijn. Wat een feestelijke gebeurtenis  moest worden, mond uit in een heuse aanslag!

Waarom? En deze daders? Willem begrijpt er niets van!

Willem probeert zich, samen met een aantal andere gasten, te verstoppen voor het ontstane schietgeweld. Ze hebben nog geen idee hoeveel schutters er zijn, wie het zijn en waarom ze hier in het wilde weg lopen te schieten. Ze weten wel dat ze, als ze eenmaal in het zicht van de daders zijn, ze het er niet levend vanaf zullen brengen!

Willem kan echter niet afwachten in de verstopplaats, vroeg of laat zullen ze daar gevonden worden, hij zal zijn collega’s te hulp moeten roepen en dat kan maar op één plaats: in de kelder in de panic room. Hoe komt hij daar levend aan?

Hierna volgen we Jake. Maar dan vanaf de aanslag terug in de tijd!

Zeer listig en origineel gevonden vind ik dit! Maar ook heel knap en op een natuurlijke manier gedaan! Nergens heb je het idee dat deze originele aanpak het verhaal in de weg zit. Nee, het verhaal wordt er in mijn beleving echt door versterkt!

Via Jake krijgen we het beeld scherp; hoe zoiets als dit heeft kunnen ontstaan! Niet dat er enig geldig excuus is voor zulk grof geweld!

Paniek geeft een beeld van de tegenwoordige werkelijkheid, zaken als dit gebeuren helaas! Mensen neerschieten alsof je in één af ander ‘spel’ zit! Niet perse, maar mogelijk onder invloed van drugs. Eigen rechter spelen, korte lontjes, het gevoel hebben dat alleen jijzelf er toe doet en het leven van een ander minderwaardig vinden. Toch is het een heerlijk boek om te lezen! Een werkelijkheid die alleen maar prima is voor een boek! Sandra J. Paul zal zeker geïnspireerd zijn door de werkelijkheid van deze wereld waarin we nu leven, maar heeft het erg origineel verwerkt tot een boek! Het plezier dat ik hieraan beleefd heb is niet alleen door de toegankelijke manier van schrijven maar zeker ook door de originele manier waarop ze dit vorm heeft gegeven! #Dikke aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman