Recensies·Recensies van Moon·Roman·Thriller

De Liefdesbrief – Lucinda Riley

De liefdesbrief – Lucinda Riley

“Een echt Riley maar dan spannend en weer niet weg te leggen!”

Een liefdesbrief die voor heel veel mensen heel belangrijk blijkt te zijn, komt in handen van Joanna Haslam. Joanna is journaliste en ontvangt deze brief nadat ze een oudere vrouw haar helpende hand heeft geboden, er hangt een heel raadselachtige sfeer rondom de oude vrouw, wie is zij en wat heeft zij te maken met de liefdesbrief die gevaarlijker lijkt dan welke brief dan ook!

Het mysterie rondom de brief en de oude vrouw laat Joanna niet los, wanneer zij uit onverwachte hoek hulp krijgt, hoopt zij het mysterie te ontrafelen en hiermee eindelijk haar scoop te halen en daarmee natuurlijk bekendheid, maar ze heeft geen idee in welk gevaarlijke web zij zich heeft gewaagd.

Je bent jong en onervaren. Ik wil niet dat je ergens in verwikkeld raakt waar je niet meer uit komt. Ga niet de held lopen uithangen, ok?

De liefdesbrief verschijnt postuum van Lucinda Riley de bestseller koningin van de afgelopen drie jaar. In het begin van dit spannende boek van Riley lees je een persoonlijke noot over De liefdesbrief, het boek heeft nog al wat teweeggebracht voor het verscheen en we mogen blij zijn dat we het nu eindelijk mogen lezen, in 1998 schreef zij dit boek al, maar door alle perikelen rondom het Engelse Koningshuis werd het boek teruggetrokken. Dit alleen al zet de lezer op scherp, je nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd en je popelt om te beginnen.

De liefdesbrief is weer een echte Riley maar toch een tikkeltje anders, spannender en niet met de zo herkenbare switch in de verhaallijnen zoals we gewend zijn van Riley. Dit verhaal is zo overtuigend en sluitend geschreven dat het lijkt of er maar een dunne lijn zit tussen fictie en Non- fictie, maar het is volledig fictief. Toch ademt ook dit boek weer de kracht van Riley uit, wanneer een andere auteur het verhaal sluitend maakt, verweeft Riley er nog een wending in waardoor het boek nog overtuigender aan de lezer wordt overgebracht. Riley maakt het verhaal echt compleet en laat geen losse eindjes dwarrelen. Geweldig. Het is een topper, een spannend psychologisch drama  en de gedachte dat dit één van de laatste boeken van de Mustreadkoningin is, maakt het gemis alleen nog maar zwaarder. Dit is de welbekende kers op de taart.

De liefdesbrief is een spannend liefdesverhaal waarbij geheimen en intriges de hoofdtoon voeren. Deze laatste standalone is een verhaal welke de lezer nog lang zal bij blijven, de sfeer, de karakters en de setting zal de lezers raken in hun hart .

Lucinda Riley betoverd de lezer weer vanaf de eerste zin, tot de laatste punt. Bedankt Lucinda voor dit prachtige verhaal

Lieve leesgroet Moon Kager

Een gedachte over “De Liefdesbrief – Lucinda Riley

Reacties zijn gesloten.