Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Camping Oosthoek – Nathalie Pagie  “Een toffe thriller met een verloederde camping in het Broabantse decor is al wat je wilt, of nie dan?”

Nathalie Pagie – Camping Oosthoek.

De camping Oosthoek spreekt me in het geheel NIET aan, daar zou ik zeker geen seizoensplek willen hebben! Maar van het boek Camping Oosthoek heb ik g e n o t e n !

  • AuteurNathalie Pagie
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • 1e druk: augustus 2021
  • Paperback
  • 9789022589243
  • 304 pagina’s

Recensie

Diana van Assendelft, echtscheidingsadvocate, is getrouwd met John en samen hebben ze drie kinderen. Ze vindt dat ze een goed leven hebben, ze wonen in een kapitale villa en ze is gelukkig met haar gezin! Totdat hier abrupt een einde aan komt!  Diana ’schrikt midden in de nacht wakker door voetstappen op het grind rondom haar huis. Ze probeert John uit bed te porren om te kijken wat er aan de hand is maar die blijkt niet naast haar te liggen. Sterker nog, die is verdwenen! En de herrie is afkomstig van een heuse deurwaarder die met behulp van politie het gezin uit hun huis komt zetten. Ze staan op straat!!

Natuurlijk probeert ze John te bellen maar die is niet bereikbaar. Waar is hij gebleven? Zonder geld en dak boven hun hoofd komen ze op de vervallen en verouderde camping Oosthoek terecht. Ze krijgt van de criminele campingbaas Franco Bergmans onderdak: een oude lekkende caravan. Toch heeft ze niet te klagen; ze hoeven tenslotte niet onder een brug te slapen.

Dan blijkt dat haar man niet zomaar weg is, hij is ontvoerd! Ze krijgt een briefje  waarin tien miljoen euro losgeld voor John wordt geëist. Waar moet ze zoveel geld vandaan halen? Ook nu is hulp dichtbij, Franco de campingbaas, biedt haar een riskante, maar lucratieve klus aan. In een business waar ze niet bekend mee was leert ze toch snel en ze voelt zich wonderwel thuis in dit wereldje!

Meteen toen ik het boek zag had ik zin om het te gaan lezen en niet in de laatste plaats omdat ik ‘een geschiedenis’ heb in Brabant. Wij hebben jarenlang een vaste stek gehad op een camping in het Broabantse en ik kan zeggen dat wij ons altijd meer dan thuis hebben gevoeld in deze provincie! Ik vond het dan ook erg leuk dat er stukjes tekst in het Brabants waren. Functioneel en niet overdreven, maar leuk!

Camping Oosthoek heeft geen lange aanloop nodig, je zit heel snel “midden in Brabant” zeg maar. Het verhaal ontwikkelt zich helder, duidelijk en snel. Mede door de korte hoofdstukken, maar vooral ook door de schrijfstijl die snel to the point komt. Ik kan niet zeggen dat de camping Oosthoek me aansprak, zeg maar om daar een vaste stek te bemachtigen, maar het boek Camping Oosthoek is me wel prima bevallen!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman