Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De verborgen vrouw – Belinda Aebi #Blogtour

De verborgen vrouw- Belinda Aebi

“Een intrigerende thriller, met oog voor details en gevoel, een aanrader eerste klas”

  • Auteur: Belinda Aebi
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789464208375 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021 
  • 380 pagina’s


De Vlaamse auteur Belinda Aebi heeft na haar reeks over Maud Gelderman al meerdere stand-alones op haar naam staan, De verborgen vrouw is het tweede boek dat verschijnt bij Hamley Books. Vanaf het begin van het boek zal de lezer aangenaam verrast zijn over de interessante en vooral sterk gedetailleerde informatie van het werk van Forensisch antropologe Emmy Verdonck, een onderscheidend karakter van dit verhaal.

Wanneer bij het slopen van een oude jutefabriek twee lijken worden gevonden gaat het hart van antropologe Emmy Verdonck sneller kloppen, vele vragen buitelen door haar hoofd, wie zijn deze twee mensen, worden ze niet gemist en vooral waarom liggen ze op de plek hand in hand naast elkaar? Als blijkt dat ze daar waarschijnlijk al vijftig jaar liggen worden de puzzels naar de identiteit steeds lastiger, Hoofdrechercheur Stef Michiels houdt zich bezig met het onderzoek, hopelijk kan hij samen met zijn team de twee personen “thuis” brengen, en zullen de puzzelstukjes in elkaar vallen.

“It`s a thin line between love and hate”

Belinda Aebi staat bekend om de daadkrachtige karakters in haar thrillers, ook in De verborgen vrouw worden de karakters weer uiterst sterk neergezet, zowel de antropologe Emmy, als hoofd rechercheur Stef en zijn collega  Raf zijn stuk voor stuk types waar de lezer meer van weten wil. Karakters met een verhaal, een verhaal dat de nieuwsgierigheid van de lezer aan zal wakkeren. In deze psychologische thriller weet Aebi heden en verleden met elkaar te verbinden, de geschiedenis is net zo intrigerend als het onderzoek naar de twee gevonden lijken. Ook heeft Aebi op een indrukwekkende manier het ziektebeeld alzheimer en het leven achter de deuren van een gesloten instelling neergezet. De lezer krijgt een verhaal voor gespiegeld waar de verbeelding van af spat, op een bepaalde momenten zelfs ontroerend echt.

De verschillende verhaallijnen zijn samengesmolten tot een verrassend plot, een plot die de lezer waarschijnlijk niet aan ziet komen. Hopelijk komt er een vervolg met het team uit Temse, want met zoveel diepgang en details zal de lezer hier van smullen. De verborgen vrouw zorgt voor zeer aangename leesuren, vol spanning, historie, emotie en ontluikende liefdes… dit smaakt naar meer.

Lieve leesgroet Moon Kager