Blogtour·Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Ellowyns toren – Cathinca van Sprundel #Blogtour “Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te gaan lezen. Sprookjes vervelen tenslotte nooit toch!?”           

Ellowyns toren – Cathinca van Sprundel

“Voor mij was dit inderdaad een ontzettend fijn, vlot lezend sprookjesverhaal. Precies dat wat ik soms nodig heb.”

Auteur(s) : Cathinca van Sprundel

Uitgeverij : Dutch Venture Publishing

ISBN : 9789492585943

Taal : Nederlands

Uitvoering : Paperback

Aantal pagina’s : 250

Verschijningsdatum : oktober 2021

Achterflap

Een eenzame toren, een versteend leger en een prinses die haar broer zoekt, maar de liefde vindt.

Merryns broer Arthen hoeft maar één ding te doen om koning te worden: zichzelf bewijzen door naar het verloren domein te gaan en daar een bruid of een wonder te vinden. Merryn wacht gespannen op zijn terugkeer, totdat ze ontdekt dat enkele hovelingen Arthens ondergang beramen. Merryn reist zelf naar het verloren domein om Arthen te waarschuwen.

Eenmaal daar stuit ze echter op een toren, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Wie is Ellowyn en kan Merryn haar misschien ook redden..?

Mijn leeservaring

De verhalen van Cathinca van Sprundel zijn in het verleden steeds goed bevallen waardoor ik ook nu graag haar nieuwste boek wilde lezen en recenseren. De tekst op de achterzijde van het boek belooft een fijn weg te lezen sprookjesverhaal en soms heb ik daar gewoon enorm veel zin in.

‘Ellowyns toren’ is een fantasierijk YA verhaal uitgegeven door Dutch Venture Publishing. Een mooie omslag omhult de flexibele paperback waarbij het kleurpalet mij vooral aanspreekt. De titel van het boek en schrijversnaam zijn net als de tekst op de achterzijde in lichte kleuren goed leesbaar op de donkerpaarse ondergrondkleur. De knappe dame op de voorkant trekt ook zeker de aandacht net als de kasteeltorens op de achtergrond, voor mij genoeg om nog nieuwsgieriger te worden naar het inhoudelijke verhaal.

Voor mij was dit inderdaad een ontzettend fijn, vlot lezend sprookjesverhaal. Precies dat wat ik soms nodig heb. Een compleet onrealistische fantasierijke wereld (helaas, want ik zou bij gelegenheid best graag leven in zo’n wereld) waar volop magisch van te genieten is op een ontspannen manier. Net als kijken naar een niet zo’n serieuze maar oh zo vermakelijke, al dan niet Disney, film. Op een moment dat je gewoon even niet aan  moeilijke dingen wil denken en even los wil zijn van je eigen dagelijkse realiteit. Dan is dit absoluut een boek wat je met plezier kan gaan lezen.

“Ze glommen in het zonlicht en vormden een magisch schouwspel.”

Ik heb genoten van de plezierige schrijfstijl van Cathinca. Soepel lopende zinnen met oog voor detail. Humor verweven op een subtiele manier met stevigere onderwerpen. Visuele verbeelding ontstaat gemakkelijk in mijn hoofd tijdens het lezen dankzij bewoording en nauwgezette omschrijvingen die geen moment te overdadig voelen. Thematisch gezien komen er een aantal belangrijke aspecten aanbod zoals respect, liefde, doorzettingsvermogen, angst overwinning en nog veel meer. Waardoor er ook wel wat op te steken valt van dit fantasie verhaal.  

“Zelfs als je onbekend bent met iets kan je proberen om er begrip voor te hebben, of om meer te leren.”

De personages hebben allemaal wel bepaalde herkenbare, zeer menselijke, eigenschappen waardoor mede mijn interesse om bijvoorbeeld Merryn te blijven volgen in haar avontuur gedurende het hele boek. Tevens zorgt de diversiteit aan personages voor een veelzijdiger vertelperspectief en beleef je al lezende vanuit verschillende visies het verhaal. Zeker nog een bijdrage aan mijn leesplezier en een manier om belangstellend te blijven doorlezen.

“Onhandig flapperend zocht ik naar beschutting, stevig struikgewas, een overhangende rots.”

Het gehele verhaal is gewoon leuk en boeiend om te lezen. Er gebeurd van alles, ook al voel ik vanaf het begin wel welke richting het verhaal uit gaat wat me dan weer geen moment stoort. Ik heb me niet verveeld en uitstekend vermaakt met het lezen van ‘Ellowyns toren’.

Ik vind het vermakelijk om tijdens het lezen van de boeken van de schrijfster inmiddels wat dingen te herkennen die me doen denken aan andere bestaande sprookjes en/of mythes en zo te zien waar ze haar inspiratie onder andere vandaan haalt. Toch is ook dit boek weer een origineel aanvoelend verhaal wat zeker wel op zichzelf staat. Wat mij betreft dus zeker een aanrader om te gaan lezen. Sprookjes vervelen tenslotte nooit toch!?            

Lieve leesgroet, Elsa.