Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers #BlogtourABC

Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers #Blogtour #ABC

A= Aleyah, de karakter waar het grotendeels om draait in deze heerlijke roman, dat blijkt geen katje die je zonder handschoenen aanpakt en ze zal niet alleen de graaf van Weshley meerdere malen aan het lachen brengen, maar ook bij de lezer zal zij met haar acties een glimlach om de mond weten te toveren

B= Brandstichting, een brand in hun kamp maakt een einde aan het gelukkige leven van Manitas en Aleyah, hun veilige haven is verwoest.

C= Chill, Chill-time gegarandeerd dankzij de prettige schrijfstijl van Marian Folkers ben je even helemaal in een andere wereld, bereid je voor op een heerlijke reis terug in de tijd, een tijd waarbij je meeleeft met de karakters en in spanning afwacht hoe deze reis zal eindigen

D= Dansen, in de herberg waar Manitas en Aleyah hun heil zoeken wordt Aleyah gedwongen te dansen voor de gasten, wanneer zij in de groep bezoekers een wel heel bijzondere man ontdekt, danst zij alleen nog maar voor hem

E= Engeland, hier speelt zich het verhaal af, Marina Folkers haar boeken spelen zich over het algemeen af in Engeland en Frankrijk, de lezer proeft aan alles de liefde voor het land, want de sfeer wordt sterk en overtuigend uiteengezet.

F= Flow, eenmaal gestart in Het hart van Weshley Castle, zal men er snel achter komen dat je in een ontspannende leesflow bent gestapt, waarin je even alles om je heen kunt vergeten.

G= Graaf van Weshley, de man die verantwoordelijk is voor de moorden….?  Wie spreekt de waarheid, wie is de dader?

H= Historische roman, een uitstapje van Marina Folkers en hopelijk niet de laatste, want dit smaakt zeker naar meer.

I= Indrukwekkend, Marina Folkers laat je op een indrukwekkende manier getuige zijn van de gewoontes van de 16e eeuw. De gewoontes en mensen die in die tijd leefden worden gedetailleerd aan de lezer overgebracht, wat ervoor zorgt dat je het verhaal als een beleving zal lezen.

J= Jaar, 1546 Marina Folkers gaat terug in de tijd in Het hart van Weshley Castle maakt de lezer een heerlijke reis naar het verleden

K= Krachtig, ook in dit verhaal laat Marina Folkers weer zien dat zij bezit over een krachtige, prettige en fijn lezende schrijfstijl, de karakters komen vanzelf tot leven in je verbeelding en de lezer zal dan ook het boek niet zomaar kunnen wegleggen.

L= Liefde,  liefde tussen een graaf en een reiziger.. is dit onmogelijk of overwint het alles ?

M= Manitas, ook hij hoort bij het volk van Aleyah en samen zijn ze de enige overlevende van hun “familie” kan hij Aleyah haar veiligheid bieden, samen zijn ze verbonden en zinnen zij op wraak.

N= Nieuwsgierigheid, haar nieuwsgierigheid, haar gedrevenheid en haar felheid brengen Aleyah meerdere malen in de problemen, maar dit is ook haar kracht, zal het haar redden?

O= Overtuigend, Marina Folkers zet op een uitermate overtuigende manier de sfeer van 1546 neer, je krijgt een goede sfeer impressie van die tijd. De lezer waant zich met de karakters in de oudheid.

P= Pelgrims, het volk van Manitas en Aleyah wordt gezien als indringers, pelgrims en zijn zij genoodzaakt verder te trekken wanneer het te heet wordt onder hun voeten.

Q= Qetting de ketting van Aleyah is haar talisman, haar cadeau van haar moeder waar zij kracht uit put. Een rode draad door het verhaal!

R= Romantiek, een roman zonder romantiek is geen roman, gelukkig weet Marina Folkers daar wel weg mee, en ook in deze historische roman is het dan ook weer heerlijk genieten. Een Feelgoodroman in historische tijden

S= Sfeervolle setting, alles ademt de sfeer van 1546, de karakters, de hiërarchie, de verhaallijn, de lezer waant zich in vroegere tijden welke door Folkers sterk zijn neergezet. Dit staat garant tot een heerlijke leesflow.

T= Tweestrijd, naar wie luister je naar je gevoel, je hart of je hoofd en je belofte? Aleyah haar tweestrijd is voelbaar voor de lezer, zij zal het hart van de Feelgood-liefhebber weten te stelen.

U= Uiterst lekker leesvoer, genieten van begin tot einde, wellicht raakt de lezer een beetje weemoedig om afscheid te nemen van de heerlijk neergezette sfeer en de karakters die je raken.

V= Veilig, waar is Aleyah veilig nadat haar hele familie is uitgemoord, de brief van de paus had ook geen veiligheid geboden.

W= Wraak, na de moord op hun familie is wraak datgene wat Manitas en Aleyah helpt om door te gaan, de gedachte om de moordenaar op hun familie te wreken is hun doel

Dood hem.. Dood hem. Wreek mij. Wreek de familie….. Wraak”

X= Xtra, extra speciaal is dat dit een historische roman is, iets anders dan we gewend zijn maar het maakt het dan ook extra speciaal dat je ook in deze setting door Marina Folkers aan alle kanten wordt verwend met een heerlijk staaltje leesgenot.

Y= Ynde, wanneer de lezer het boek dicht slaat zal een melancholisch gevoel zich van hem of haar meester maken, de sfeer in Het hart van Weshley Castle past als een warme jas en zorgt ervoor dat hij of zij zich even helemaal kon ontspannen en inleven in 1546, hopelijk krijgt deze historische uitstap van Marina Folkers een vervolg

Z= Zoekend naar de dader van de moord op hun familie komen Manitas en Aleyah in hachelijke situaties terecht waarin wraak, vertrouwen en gevoel meerdere malen met elkaar in botsing komen

Lieve Alfabetgroet Moon Kager