Recensies·Recensies van Caro

Rechercheur de Klerck en het lijk in transito – P. Dieudonné

Rechercheur de Klerck en het lijk in transito – P. Dieudonné

Rechercheur De Klerck en zijn tem hebben mij in hun greep, een detective verhaal dat je niet weg kunt leggen en in één adem uitleest. ****

  • Auteur: P. Dieudonné
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492715555 
  • Druk: 1 
  • juni 2021 
  • 144 pagina’s

Het vierde deel alweer, in deze De Klerck-serie over de intrigerende rechercheur Lucien de Klerck en zijn kompaan Ruben Klaver  beide werkzaam op het hoofdbureau van politie in Rotterdam. 

Deze serie is gebaseerd op de Baantjer serie maar deze De Klerck serie speelt zich af in Rotterdam, met natuurlijk andere hoofdpersonages die stuk voor stuk net zo interessant zijn en de lezer een geanimeerde leesflow bezorgen. Doordat ik de andere drie delen ook al mocht lezen ben ik in dit vierde deel al verweven met de hoofdpersonages en moet ik zeggen dat ik deze serie geweldig vind om te lezen. Deze serie speelt zich af in het heden en is dus wat moderner

In Rechercheur De Klerck en het lijk in transito, moeten de twee rechercheurs diep graven in het verleden. Zou een ontslag en een aanranding van 30 jaar geleden ze op het goede spoor zetten, naar de dader van de bedreigingen aan het adres van Alexander van Oldenborgh? Dhr. Oldenborgh is directeur van een onderneming in Rotterdam, die verhuizingen van over de hele wereld verzorgt via containers. Maar natuurlijk blijft het niet bij één zaak.  Wanneer het team naast een lijk ook nog te maken krijgt met een liquidatie, hebben zij hun handen vol aan alles wat er op hun pad komt

“Zijn wraakmotief is veel sterker dan we aanvankelijk dachten. En als hij in Nederland is…en dat acht ik niet langer uitgesloten… heb jij onze weddenschap gewonnen.”

Een uiterst moeilijke zaak voor de rechercheurs, gelukkig krijgen ze ook te maken met de nodige hilarische momenten wanneer een dief van pikante dameslingerie  Rotterdam teistert.

Een dun boekje met veel plottwisten, zo knap dat je al die verhaallijnen in zo weinig woorden kunt beschrijven, P. Dieudonné bezit dat talent.  Rechercheur De Klerck en het lijk in transito zet de lezer ook ditmaal weer aan het werk, men mag meedenken en waarschijnlijk word je menigmaal op het  verkeerde been gezet. De korte zinnen en vlotte hoofdstukken zorgen ervoor dat je bij de les blijft en het boek niet weg zult kunnen leggen. Wanneer je van een goed verhaal met het benodigde speurwerk houdt is de serie van De Klerck meer dan een aanrader, de eventuele vergelijking met de Baantjer serie zou men eigenlijk niet meer hoeven te maken want P Dieudonné heeft zijn sporen in het thrillerdetective genre inmiddels meer dan verdiend.

Voor zowel man als vrouw een heerlijke verhaal op zoek naar de dader.

Lieve Leesgroet Caroline Kuiper