Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers

Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers

“Een historisch uitstapje van Marina Folkers, hopelijk niet de laatste, heerlijk leesvoer vol romantiek en leesgenot”

  • Auteur: Marina Folkers
  • Uitgeverij: Z&K
  • Uitvoering: Paperback
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Verschijningsdatum: 09-11-2021
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020544992

Dood hem.. Dood hem. Wreek mij. Wreek de familie….. Wraak”

Als reizigers hebben Aleyah en Manitas geen gemakkelijk bestaan, hun volk wordt gezien als indringers, wanneer zij als enige overlevende een moordaanslag kunnen na vertellen is wraak het enige wat telt. Wraak op degene die hun familie heeft uitgemoord, alle pijlen wijzen naar de Graaf van Weshley maar of deze graaf ook echt de opdrachtgever is?

Een historische roman van de hand van Marina Folkers, en wat voor eentje! De lezer raakt gevangen in de sfeer van 1546, de Engelse landerijen, de sfeer, de hiërarchie alles ademt die tijd van toen. Eenmaal bevangen door die sfeer zal men beamen dat loskoppelen en het boek wegleggen niet heel makkelijk is. De karakters en de verhaallijn zijn sterk uiteengezet en vertellen de lezer het leven van die tijd, met alles wat daarbij komt kijken. Heel sfeervol en indrukwekkend. Je proeft in alles de onmacht, de wraakgevoelens, de rusteloosheid waardoor de lezer zich zal kunnen identificeren met de verschillende personages in het verhaal.

Dit verhaal is in tegenstelling tot de andere romans van Folkers een historische roman, maar Het hart van Weshley Castle doet zeker niet onder voor haar eerdere boeken, het is sterk, romantisch en je zou het kunnen vergelijken met boeken van Theo en Marianne Hoogstraaten, en in die vergelijking is Marina Folkers zeker geen mindere. Zij heeft hiermee een weg ingeslagen die hopelijk niet eenmalig is, de manier waarop zij de karakters tot leven weet te brengen en het gevoel bij de lezer zal weten op te roepen zorgt voor een heerlijke leesflow, dit is dan ook een echte Mustread.

Laat je mee voeren naar de tijd van toen, waarin reizigers nog als heksen werden gezien en hiërarchie hoogtij vierde, ook daar is ruimte voor romantiek daar ben je getuige van wanneer je Het hart van Weshley Castle op pakt.

Lieve Leesgroet Moon Kager