kinderboek·Recensie van Monique·Recensies

Mijn vaders draak – Ruth Stiles Gannett  ” Wow, wat is dit een leuk verhaal!”

Mijn vaders draak –  Ruth Stiles Gannett

Hoe leuk is dit, een ouder boek uit 1948 in een nieuw jasje. Voor de kinderen absoluut een Mustread !!!   

  • Auteur: Ruth Stiles Gannett
  • Uitgever: Tdm Publishing (Beckens Books)
  • Nederlands 
  • 1e druk: oktober 2021
  • 9789464290851
  • Hardcover 
  • 56 pagina’s

De jonge Elmer heeft een ontmoeting op een koude en regenachtige dag met een straatkat die kan praten. De kat was oud en heel nat. Elmer bekommert zich om de kat en neemt haar mee naar huis. Hij zorgt goed voor haar en heeft samen de kat gesprekken over leuke dingen. Tijdens een van de gesprekken vertelt de kat hem over Wild Eiland. Daar wordt een draak gevangen gehouden door de jungledieren die daar wonen. De kat vraagt Elmer de draak te bevrijden.

Elmer wil natuurlijk de draak heel graag redden van deze jungledieren en gaat samen met de kat naar de haven om een schip te vinden waarmee hij naar Wild Eiland kan varen. In het geheim gaat Elmer op pad. Na een lange scheepstocht komt hij aan op het eiland. Klaar voor het avontuur. Het verhaal is in meerdere hoofdstukken verdeeld en in elk van deze hoofdstukken wordt het verhaal verteld van de ontmoetingen die Elmer heeft met de verschillende jungledieren.

Maar echt, wat is dit een leuk boek! Mijn dochter van acht zat meteen in het verhaal. Ze was nieuwsgierig naar het volgende hoofdstuk en kon niet wachten tot het einde. Eerlijk is eerlijk, ik had hetzelfde gevoel. Ik vind dit verhaal super bedacht. Ik heb de schrijfster opgezocht en ze blijkt al een hele oude dame te zijn. Het boek is uit 1948 en nu in een nieuw jasje gestoken. Ik vind dat dit prima gelukt is. Een aanrader ! Er zijn nog twee boeken hierna verschenen, helaas nog niet vertaald naar het Nederlands. Hopelijk gaan deze ook nog worden vertaald.

Dit boek is een absolute Mustread… voor de jonge lezers onder ons, maar zeker voor de kleinere die nog voorgelezen worden.

Lieve leesgroet Monique Vennink

Een gedachte over “Mijn vaders draak – Ruth Stiles Gannett  ” Wow, wat is dit een leuk verhaal!”

Reacties zijn gesloten.