Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De Kluwen – Terrence Lauerhohn #Blogtour

De Kluwen – Terrence Lauerhohn

Zeker niet voor tere zieltjes….

  • Auteur: Terrence Lauerhohn
  • Uitgeverij: Ambiliciuos
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493210950 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021 
  • 298 pagina’s

Voor lezer met stalen zenuwen, dat belooft geen ontspannen leesavontuur, gedreven door nieuwsgierigheid zal menig lezer dit boek oppakken en stappen in een verhaal waarbij de grens tussen eng en gruwelijk angstvallig vaak wordt overschreden

Vijf vrienden, één huis met bovennatuurlijke dienaars waar vijf bewoners zijn overleden…. Wanneer vijf vrienden zich laten opsluiten voor een onderzoek voor hun televisieprogramma, is het te hopen dat de vijf vrienden uit De Kluwen van het huis kunnen blijven….

“In dit huis wonen al sinds jaar en dag geen mensen meer, sprak Rick tot de lens. ‘Geen enkele bewoner kan ons vertellen welke onthutsende gebeurtenissen hier hebben plaatsgevonden, niemand van hen is nog in leven.”

Een huis waar je liever niet een bakje koffie gaat doen, dat zal de lezer al snel duidelijk worden wanneer je De Kluwen hebt opgepakt, een tegen horror aan liggende thriller waarbij maar een hele dunne scheidslijn tussen Fantasie, Horror en Thriller aanwezig blijkt te zijn. De lezer moet er fan van zijn, want zoals bovenstaande al zegt, De Kluwen is beslist voor lezers met stalen zenuwen en een eindeloze fantasie welke openstaat voor bovennatuurlijke verhaallijnen.

De lezer is getuige van het onderzoek, op een angstaanjagende manier is de lezer ook aanwezig in het huis waar geen rekening wordt gehouden met een zwakke maag of tere zieltjes, Lauerhohn beschrijft zonder enige gene wat de vrienden in het huis tegenkomen. Dit doet hij op een heel indrukwekkende manier, waarbij de lezer aan de ene kant het boek aan de kant zou willen leggen maar aan de ander kant ook wordt getriggerd en de nieuwsgierigheid het wint van je afschuw. Een interessante kennismaking met de schrijfstijl van Terrence Lauerhohn, hij schrijft op een heel beeldende wijze en vol vaart, even achterover leunen om heerlijk ontspannen te lezen is er in De Kluwen zeker niet bij. De lezer is net als de vijf vrienden in de ban van het huis en zijn bewoners, wees gewaarschuwd De Kluwen laat ook de lezer niet los.

Voor de liefhebbers van een sterk paranormale thriller op het randje van horror, is dit zeker een aanrader, Terrence Lauerhohn weet wat hij doet met zijn schrijfsels, hij weet de lezer naar het randje van gruwel en angst te trekken, als je daarvan houdt is dit zeker een aanrader, voor de liefhebbers van een spannende thriller is dit verhaal net op het randje, maar over smaak valt niet te twisten.

Lieve Leesgroet Moon Kager