Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Blinde wraak – Nina Verheij #Blogtour

Blinde wraak – Nina Verheij #Blogtour

“Een meer dan BingReadwaardige serie, intrigerend, origineel en vol verdachte karakters. Verheij zet de lezer op scherp met haar plotwendingen en onverwachte twisten”

  • Auteur: Nina Verheij
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789464208504 
  • Druk: 1 
  • november 2021 
  • 380 pagina’s

Het derde deel in de trilogie over rechercheur Nina Cagliardi, een jonge rechercheur uit  Leiden die de harten van menig lezer heeft gestolen in haar eerdere twee avonturen, Fatale Keuzes en Geheugenspel.

Wanneer een moordenaar wel heel dicht bij de jonge Emily komt, staat zij op scherp. Op het platte dak onder haar balkon is het lijk van een vrouw geplaatst, als Vrouwe Justitia tentoongesteld. Waarom is juist deze vrouw onder het balkon van Emily geplaatst is het een boodschap, is het een waarschuwing of gewoon puur toeval?  Eén ding is zeker Emily en haar team doen er alles aan om de dader te vinden.

“Blinde wraak, een daad die hem persoonlijk geen enkele winst opleverde.”

Blinde wraak is het derde en laatste deel in de serie en Nina Verheij start dit derde deel met een korte terugblik in de voorgaande delen, pas op deze bevatten spoilers maar gelukkig wordt dit duidelijk aangegeven. De verhalen zijn ook los goed leesbaar, maar op volgorde is voor de echte Bing-Read fan meer dan een aanrader. Zo kan de lezer zich helemaal verliezen in het nimmer saaie leven van Emily Cagliardi. Emily is een karakter die de lezer in het hart zal raken, haar jeugdige volwassenheid, haar plek in het team en levensverhaal, eigenlijk bezit zij alles wat voor een serie ideaal is, het wekt empathie op, het maakt de lezer nieuwsgierig en vol spanning is de lezer op zoek naar antwoorden voor en met Emily.

Verheij neemt de lezer mee in twee verhaallijnen, heden en verleden wisselen elkaar af, lange tijd heb je als lezer geen idee wat deze met elkaar te maken hebben. De ditjes en datjes uit het verleden zijn puzzelstukjes voor het heden dat is wel duidelijk, maar Verheij switcht steeds op het juiste moment waardoor je als lezer gretig en nieuwsgierig blijft. Verheij weet op een gegeven moment een snelheid in het verhaal te brengen waardoor weg leggen van Blinde wraak een moeilijke opgave wordt

De verhalen van Nina Verheij bezitten zowel voor de volwassen thrillerfans als ook de Young adult thrillerfans een zeer aantrekkelijk leesflow, die je geboeid houdt van begin tot het eind. Dat Verheij er met de zoektocht naar de dader een heel originele draai aan heeft gegeven maakt Blinde wraak van deze tijd, origineel en intrigerend, Nina Verheij weet hoe ze de lezer aan de bladzijdes gekluisterd kan houden, met dit derde deel is Emily Cagliardi een gesloten boek, jammer want door de gedrevenheid van deze jonge rechercheur is het een ideale hoofdpersonage voor een heerlijke serie.

Verheij heeft met deze trilogie laten zien waar zij toe in staat is,  een auteur die de lezer met haar spannende verhaallijnen en trekkende opbouw weet vast te houden. Een auteur die niet in de boekenlijst van de echte thriller fan mag ontbreken

Lieve Leesgroet Moon Kager