kinderboek·Recensie van Monique·Recensies

Zeven Zotgevallen – Bieke Vanlaeken  Schattige voorleesverhaaltjes

Zeven ZotgevallenBieke Vanlaeken

Een creatieve juf die naast lesgeven actief is met zingen, acteren, regisseren en schrijven !    

  • Auteur: Bieke Vanlaeken
  • Uitgever: Phoenix Books
  • Nederlands 
  • 1e druk: november 2021
  • 9789083140490
  • Hardcover

Dit boekje bevat zeven leuke verhaaltjes welke op rijm zijn gemaakt. Het zijn grappige voorleesverhaaltjes met een winters thema. Schrijfster Bieke Vanlaeken probeert de fantasie te prikkelen van zowel de kinderen als hun ouders met deze korte verhaaltjes.

We krijgen in dit boekje dus zeven winterse hoofdstukjes te lezen. De lengte van deze verhaaltjes is perfect voor het slapen gaan. Of om even tussendoor te lezen. In dit boekje variëren de hoofdstukjes van avontuurlijke pantoffeltjes tot aan een verdrietig rendiertje. Een extra koud verhaaltje mag dan ook in dit winterse boekje niet ontbreken. Het boekje bevat echt hele grappige illustraties. Elke verhaaltje staat op zich en de gekleurde tekeningen passen er heel goed bij..

Mijn dochtertje Sophie van acht heeft met plezier geluisterd en naar de illustraties gekeken. Soms moest ik wel even de juiste manier van vertellen zoeken met de rijmpjes. Maar uiteraard is het gelukt. Ook hebben we de thema’s besproken, wat dan weer leuke gesprekken gaf. Ik denk dat de auteur dit ook wel heeft willen bereiken. We gaan nu de rollen omdraaien en dat is dat zij gaat proberen mij voor te lezen. Voorlezen doet ze al, maar nu zijn het rijmpjes. Ik ben benieuwd!

Lieve leesgroet Monique Vennink