Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Je bent aan de beurt – Loes den Hollander  “Als Loes zegt: Je bent aan de beurt, nou berg je dan maar!”

Loes den Hollander – Je bent aan de beurt.

Grensoverschrijdend gedrag, je hoort ervan, en in het ergste geval heb je het moeten ondergaan. Als het mee zit wordt een dader opgepakt en berecht. Maar voelt dit voor de slachtoffers als genoegdoening?

  • Auteur: Loes den Hollander
  • Uitgever: De Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • 1e druk: oktober 2021
  • Paperback
  • 9789461096005
  • 350 pagina’s

Tessa is al jaren getrouwd, maar niet gelukkig, als haar man komt te overlijden. Kort hierna komt ze David tegen en die lijkt haar meer geluk te geven dan ze in haar huwelijk heeft gekend. De relatie is nog pril en ze wil er nog niets over zeggen tegen haar dochters, het is immers nog maar zo kort geleden dat hun vader is overleden! Totdat er scheurtjes in de relatie met David komen; hij blijkt allerminst de charmante liefde in haar leven te zijn. Hij doet dingen met haar tegen haar zin in en ze wordt bang van hem. Ontsnappen lijkt onmogelijk en als ze bij toeval de ex-vrouw van David tegen het lijf loopt vindt ze het fijn dat ze een lotgenoot gesproken heeft. Al is ze niet van plan haar adviezen op te volgen.

Als ze denkt sterk genoeg te zijn om naar haar werk te gaan, knakt ze in het bijzijn van het afdelingshoofd Paula. Paula biedt direct aan om haar zus Amber te bellen die psychiater is, om te kijken of zij iets voor Tessa kan betekenen.

Dan komt alles in een stroomversnelling terecht! Hoe zal dit aflopen met Tessa?

Loes snijdt een actueel en beladen onderwerp aan met dit boek. Maar dat doet ze op een kundige manier in mijn beleving. Je leest dit boek met een snelheid, waarvan je zou willen dat een zedendelinquent zou worden berecht! Snel en zonder scrupules en met een soort van genoegdoening voor het slachtoffer! De korte hoofdstukken houden de vaart er lekker in. De duidelijke personages zorgen ervoor dat je een hekel krijgt aan David en meevoelt met Tessa. Maar ook bekruipt me een gevoel de dader op een andere manier aan te willen pakken dan alleen een poosje op te sluiten!

Met Je bent aan de beurt rekent Loes af met dit type dader op een manier waarvan ik denk dat het slachtoffers een genoegen zou doen! Ondanks dat het om een zwaar onderwerp gaat, is het lezen hiervan niet zwaar! Sterker, ik kreeg tijdens het lezen gevoelens die ik niet herkende. Ondanks dat ik erg van thrillers houd, ben ik niet moordlustig of vóór martelpraktijken. Maar je zou wel neigingen krijgen als je over dit soort praktijken hoort! Daarom vond ik dit boek alleen al heerlijk om te lezen; afrekenen met daders van dit allooi! Dat dit niet letterlijk hoeft om afdoende te zijn bewijst Loes den Hollander met Je bent aan de beurt. Ik was onder de indruk! Ondanks dat het een heftig,  onderwerp is wat hier wordt behandeld overheerste bij mij een gevoel van genoegdoening! Heerlijk als je je wraakgevoelens in een boek kan botvieren. Loes heeft dit op een heerlijke EN verrassende manier gedaan wat mij betreft!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman