Recensies·Recensies van Moon

Veerkracht – Anja Maas ****

Veerkracht – Anja Maas

“Een spannende verhaallijn gecombineerd met intrigerende personages, Anja Maas weet daar wel raad mee. ”

  • Auteur: Anja Maas
  • Uitgeverij: Godijn Publishing
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493266032 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021 
  • 300 pagina’s

Rechercheur Sylvia Pronk wordt opgeschrikt door een stalker, iemand uit het verleden heeft het op de jonge vrouw voorzien, na een beschieting en een aanval in haar eigen huis, lijkt het haar baas beter om Saskia naar Frankrijk te sturen.

Van de in Nederland vermiste Marla ontbreekt elk spoor, er is één aanwijzing dat zij met haar vriend is afgereisd naar Lorgues, in Frankrijk. Sylvia bekijkt de zaak op locatie er daar stuit zij op nog meer verdachte vermissingen, in welk web zijn Sylvia en haar Franse vriend rechercheur Ludovic Lebon belandt, kunnen zijn Marla Bosveld weer veilig thuis brengen?

Veerkracht is de derde thriller van Anja Maas, Anja die met haar debuut Maalstroom één van de Boek10 deelnemers  in 2018 van Godijn Publishing was heeft inmiddels de smaak te pakken en timmert lekker aan de weg met haar verhalen over rechercheur Sylvia Pronk. Haar boeken spelen zich gedeeltelijk af in Noord Holland en Zuid Frankrijk, beide plekken komen door de prettige sfeerbeschrijving goed uit de verf en het zal de lezer weinig moeite kosten om zich in te leven in de karakters en de verhaallijn.

Veerkracht wordt beschreven vanuit twee perspectieven die naadloos op elkaar aan sluiten, de lezer leest het verhaal van Sylvia en het verhaal van Marla, beiden staan garant voor de benodigde spanning en leesplezier. Samen maken ze de thriller compleet, de verhaallijn doet enigszins denken aan een bekende zaak uit België, maar Anja Maas heeft op een zeer meeslepende manier een aangrijpend onderwerp verwerkt in deze thriller. Door de doortastende manier waarop rechercheur Sylvia Pronk is uitgewerkt tot de hoofdpersonage van zowel Veerkracht als Onbegrensd, is Anja Maas hopelijk nog niet klaar met deze karakter want deze personage heeft alles waar de echte Vrouwenthriller liefhebber van zal genieten.

Veerkracht, bezit over een trekkende verhaallijn, intrigerende karakters en de benodigde spanning waarvan de lezer tot de plot aan toe zal genieten. Anja Maas laat met het vervolg op Onbegrensd zien waar toe zij in staat is, het schrijven van een heerlijk spannende thriller met in de hoofdrol een zeer intrigerend personage waar menig lezer van zal genieten, strooi daarboven op een zeer meeslepende verhaallijn en de cirkel is rond.

Lieve leesgroet Moon Kager