Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De duisternis tussen ons – Rolf en Molly Börjlind

De duisternis tussen ons – Rolf en Molly Börjlind

 “Een interessant mysterieus en ongrijpbaar verhaal waar je meer van weten wilt!”

Na vier jaar geen contact te hebben gehad met haar ouders keert Emmie terug naar de plek waar ze vroeger zo gelukkig waren. Vroeger, voor haar broer Robin verdween. Emmie is opzoek naar antwoorden, zij wil de gaten in haar geheugen opvullen, maar haar ouders zijn nog steeds niet in staat om de demonen uit haar jeugd te bespreken, wanneer zij op het eiland Mytten, de kunstenaar ontmoet hoopt ze bij hem haar antwoorden te krijgen waar ze naar op zoek is.

“Ik kan nog steeds wakker worden en denken dat hij over het strand naar me toe komt lopen.”

Mysterieus, dat is de sfeer die het Rolf en Molly Börjlind neer zetten in De Duisternis tussen ons, het thrillerdebuut van Molly en met Rolf als doorgewinterde thriller auteur kun je geen betere start wensen. De duisternis omhult het hele verhaal, duister en mysterieus dat is hoe je dit verhaal in twee woorden kunt samenvatten. De schrijfstijl van het duo Börjlind komt wat traag op gang maar wanneer eenmaal de vaart het verhaal in komt gevlogen, blijkt het verhaal je niet meer los te laten. Het blijft een mysterie hoe de onderlinge verhoudingen in de familie Fagerström zich verhouden tot elkaar, iets waar je als lezer je hersen op stukt kunt breken. Een sterk aspect van dit verhaal is de ongrijpbaarheid die Molly en Rolf over de lezer uitstrooien. Interessant en aan de andere kant ook een beetje irritant omdat je je vinger er niet op kunt leggen. Maar één ding is zeker, geheimen en donkere gaten overheersen in dit boek. De duisternis tussen ons, is een verhaal waarbij je klik met de werkelijkheid kunt verliezen, je hebt geen idee wie je vertrouwt en wat de waarheid is.

 Een interessant en ongrijpbaar boek, een verhaal dat je lang niet los zal laten, heel nieuwsgierig naar meer van dit duo!!

Lieve leesgroet Moon Kager