Recensies·Recensies van Moon·Roman·Waargebeurd verhaal

Ogen van Liefde – Patricia Vorstenbos

Ogen van Liefde – Patricia Vorstenbos

“Een verhaal waarbij de lezer naast leesgenot ook wijsheid kan vergaren.  Een verrijking voor je boekenkast en ziel”

  • Auteur: Patricia Vorstenbos
  • Uitgeverij: NAU uitgeverij
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789491535840 
  • Druk: 1 
  • september 2021 
  • 306 pagina’s

Een waargebeurd verhaal over Amber. De lezer reist mee met Amber wanneer zij in Nepal, het land waar haar ouders de liefde vonden, op zoek gaat naar haar zelf, een ontdekkingsreis. Zij maakt kennis met het land van Boeddha, de monniken en de kloosters. Wanneer zij samen met Danny, ook een Nederlander, uitgenodigd wordt om de magische viering van Buddha Jayanti bij te wonen voelt zij zich zeer vereerd en samen met de delegatie uit het klooster van Dhulikhel reist zij af naar de tempel van Boudhanath. Dat deze viering voor Amber een ommekeer in haar leven zal zijn kan zij vooraf niet vermoeden

“Zacht neuriënd loop ik m`n kamer binnen, ik voel tot in het diepste van mijn vezels dat dit verblijf heel bijzonder gaat worden. Een gedenkwaardig hoofdstuk in mijn persoonlijke boek des levens…..Ik sta te popelen om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Ogen van liefde is niet alleen een prachtig boek om te lezen het is ook zeer fraai vormgegeven, met aandacht voor details. Een waargebeurd verhaal in een setting waarbij de details van de bladzijdes afspatten, de lezer waant zich in Nepal door de zeer gedetailleerde beschrijving van Vorstenbos. Gedetailleerd en heel beeldend maakt de lezer kennis met het boeddhistische leven, hierdoor krijgt men niet alleen een heel duidelijk beeld bij deze wereld, hun gebruiken en leefwijze, maar ook zal het een gevoel bij de lezer oproepen, een gevoel van herkenning en inspiratie. Menigmaal heb ik me verbaasd over de prachtig lopende zinnen die naast dat ze mooi lopen en goed gekozen zijn, je ook echt iets vertellen. Dit maakt het lezen van Ogen van liefde indrukwekkend en inspirerend.

Dat dit verhaal op waarheid berust is zal voor de lezer wellicht als een verrassing komen, de lijn tussen fictie en non fictie is bijna niet waarneembaar, want het verhaal van Amber is aangrijpend en leest als een indrukwekkende roman. Met Ogen van Liefde is het verhaal niet af, er komt een vervolg, een vervolg waar de lezer naar uit zal kijken, want deze roman brengt naast dat het een prachtig geschreven verhaal over de jonge Amber is, ook iets bij de lezer teweeg. De wijsheden en levensstijl van de boeddhistische monniken en de karakters in het verhaal, geven naast leesgenot ook een boodschap door die wanneer je er voor open staat ook zal horen.

“Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede”

Ogen van liefde, zal de lezer aangenaam verrassen, naast dat je geniet van de schrijfstijl en de verhaallijn, ben je getuige van spanning en prachtige quotes uit de leer van Boeddha. Patricia Vorstenbos weet met deze inspirerende roman een gevoelige snaar te raken, een verhaal dat smaakt naar meer, en gelukkig komt dat er ook!

Lieve Leesgroet Moon Kager