Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De code van Napoleon – Dirk Vanderlinden & Beatrijs Vermaercke ****

De code van Napoleon – Dirk Vanderlinden & Beatrijs Vermaercke

“Dit deel bruist weer als vanouds, de Champagnestreek komt geweldig uit de verf en The Vandiesel Company weet de lezer het boek in te trekken met hun charmes en de spanning van de verhaallijn”

Het prestigieuze team van The Vandiesel company wordt ingezet in Frankrijk. Een kasteel in de Champagnestreek is het toneel van een gruwelijke vondst, de kleindochter van de Comtesse wordt gevonden en zij blijkt zwaar verminkt te zijn. Wat is er gebeurt in het Franse kasteel, kan het team van The Vandiesel Company de waarheid boven tafel halen?

Het is een eeuwenoud geheim dat nog niemand ontrafeld heeft, maar waar velen naar op zoek zijn

Een reis naar Frankrijk, waar het team van The Vandiesel Company wordt opgeroepen om de waarheid boven tafel te halen. Het team dat al vele avonturen heeft beleefd zal dit keer niet alleen door de Vlaamse auteur Dirk Vanderlinden worden beschreven ook Beatrijs Vermaercke geeft haar draai aan de belevenissen van het alom geliefde team. Een vrouwelijke touche aan de mannelijke verhaallijn. Het zal de lezer nieuwsgierig maken of zij deze vernieuwing meteen zal opvallen. Maar de lezer zal het met mij eens zijn dat deze combinatie niets afdoet aan de chemie van The Vandiesel Company. Dirk Vanderlinden heeft het team naar grote hoogte weten te brengen met zijn actievolle verhaallijnen met de heerlijke laag humor welke in de voorgaande delen een extra sausje aan de boeken gaf. Het interessante team dat wordt ingehuurd wanneer officiële wegen de problemen en situaties niet aan kunnen pakken, neemt de lezer ditmaal mee naar Frankrijk en gedeeltelijk terug in de tijd, naar de jaren van Napoleon.

Zoals de lezer gewend is van The Vandiesel serie wordt ook deze verhaallijn op filmische wijze overgebracht, een manier waarbij het geen enkele moeite zal kosten om één te worden met het team van de meest intrigerende personages. De lezer zal zich een team lid voelen, zou dit willen zijn zelfs. De sfeer van de Champagnestreek wordt meer dan uitgebreid en overtuigend neergezet, je ademt spanning en mysterie maar zeker ook de entourage van de kastelen en kunstwereld maken De Code van Napoleon het lezen meer dan waard. Het duo Vanderlinden en Vermaerckehebben ervoor gezorgd dat alle ingrediënten spanning, mysterie, de meer dan meeslepende karakters en humor samen komen en zich ontpoppen tot een spannende thriller welke zorgt voor een heerlijke leesflow.

The Vandiesel Company heeft er weer voor gezorgd dat ik aan de bladzijdes gekluisterd zat, hopende op deel van hen te mogen worden, het voelde als thuiskomen en hopelijk mag ik van deze leeservaring nog lange getuige zijn

Voor liefhebbers van een heerlijke thriller waarbij de sfeer meer dan overtuigend wordt neergezet en er aandacht wordt gegeven aan de geschiedenis en details, gooi daar de heerlijke teamspirit en humor bij op, dan het je met The Vandiesel Company een ware aanrader in handen.

Lieve Leesgroet Moon Kager