Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Astarte – Petra Spark *****

Astarte – Petra Spark

“Spannend, gedetailleerd en uitermate sterk, een thriller waarin de lezer zich even helemaal kan verliezen”

  • Auteur: Petra Spark
  • Uitgeverij : LetterRijn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493192140 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021 
  • 301 pagina’s

Het is wel raak in het Belgische Vilvoorde, achter elkaar worden er een aantal vermoorde vrouwen gevonden, welke soms op gruwelijke wijze toegetakeld zijn. Rechercheur Sam Faingart wordt op het onderzoek gezet, samen met forensisch patholoog Olivia Vanderberghe stuit hij op werkelijk lugubere vondsten. Dat er nog veel meer aan de hand is in Vilvoorde konden zij niet vermoeden, maar als Sam wordt opgeroepen wanneer er een lijk, van een halve eeuw oud, wordt gevonden in een vervallen kasteel stijgt de druk om achter de waarheid te komen naar erg hoog

Kate kon de huivering die over haar rug liep niet onderdrukken. Het voelde aan alsof er iemand over haar graf liep

De Vlaamse auteur Petra Spark heeft na haar eerdere boeken die uitkwamen bij uitgeverij Kramat, de stap genomen om het over de grens te proberen. LetterRijn heeft de eer om Astarte uit te mogen geven, dat de uitgeverij hiermee een enorm sterke en vooral heerlijk gedetailleerde thriller in handen heeft is de kers op de taart. Spark weet op een gedetailleerde manier de lezer het boek in te trekken, haar vlotte schrijfstijl gecombineerd met de uitgebreide verslaggeving zorgt voor een verhaallijn waarbij men wellicht soms even moet slikken. Er worden geen doekjes omgewonden en de beschrijving heeft een zeer filmisch karakter, de gehele setting ademt spanning uit.

Dit verhaal heeft naast de filmische verhaallijn ook een meer dan interessant duo als hoofdkarakters, een duo dat zeker naar meer zal smaken. Zij bezitten de aantrekkelijke karaktertrekken van een thrillerserie personage en hopelijk gaat Petra Spark hier nog verder op borduren. Het originele en sterke uitgangspunt van een forensisch patholoog en een rechercheur is niet alleen de kracht van deze thriller, met name het psychologische karakter en de uitgebreid gedetailleerde beschrijvingen maken Astarte voor elke thriller fan een ware #Mustread

Laten we hopen dat we nogmaals mogen terugkeren naar het Vlaamse Vilvoorde, want Petra Spark laat de lezer daar niet alleen nagelbijtend in spanning maar zij heeft ook haar deur geopend een deur die een echte thriller liefhebber niet zo snel meer zal dichtslaan wanneer hij of zij Astarte heeft gelezen.

Lieve Leesgroet Moon Kager