Recensies·Recensies van Caro·Thriller

De Klerck 5 – Rechercheur De Klerck en moord in scène – P Dieudonné

De Klerck 5 – Rechercheur De Klerck en moord in scène -P Dieudonné

In dit vijfde deel uit de serie over Rechercheur de Klerck en zijn kompaan Klaver van de Rotterdamse politie, lijkt de misdaad deze keer snel te zijn opgelost, maar niets is minder waar.

  • Auteur: P. Dieudonné
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492715548 
  • Druk: 1 
  • november 2021 
  • 144 pagina’s

Deel 5 in deze detective serie over rechercheur Lucien de Klerck en zijn kompaan Ruben Klaver van het Rotterdamse hoofdbureau van politie. Het leuke aan deze serie is, dat je weet dat er slachtoffers zijn, want die zijn er al in het begin van het verhaal, maar het spannende is dat je mee kunt denken over het hoe en waarom. Dit keer lijkt de misdaad wel heel snel opgelost.

“Vraag de camerabeelden van de bruggen op en we hebben onze man.” Klaver grinnikte. “Een moordenaar in de kladden pakken voor zijn misdrijf aan het licht komt, zo snel hebben we nog nooit gewerkt.”

Een vete tussen twee groepen wordt beslecht door afrekeningen in beide groepen, maar het hoe en waarom wordt steeds moeilijker te achterhalen. De beschuldigingen over en weer maken het de Klerck zeer moeilijk om de waarheid boven tafel te halen. Rap talent, maar zeer zeker ook liefdes perikelen zijn het ingrediënt voor deze goed geschreven detective. Een verhaal wat zeker ook waargebeurd zou kunnen zijn. De vele plotwendingen zetten je regelmatig op het verkeerde been net als de rechercheurs, al heeft Klaver op een gegeven moment een heel goede ingeving en is hij dit keer zijn collega de Klerck, een stapje voor in het onderzoek.

Al wil ik niet bij ieder boek verwijzen naar de Amsterdamse rechercheur De Cock, deze Rotterdamse De Klerck is de moderne Baantjer in een andere stad. Een aanrader voor de detective liefhebbers en zeer zeker ook voor de liefhebbers van de detectives over de Cock.  Knap hoe in zo’n dun boekje zoveel informatie gestopt kan worden, al vind ik dat er wat minder straatnamen genoemd zouden mogen worden 😉

Lieve Leesgroet Caroline Kuiper