Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Slangengif – Marja Boomstra *****

Slangengif – Marja Boomstra

Dit verhaal is giftiger dan je denkt, wees gewaarschuwd…Een reis om nooit te vergeten

  • Auteur: Marja Boomstra
  • Uitgeverij Loft Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789047207153 
  • Druk: 1 
  • november 2021

Na de serie over Lotte komt Marja Boomstra nu met een spannende thriller bij Loft Books over de jonge fotograve Floor zij is voor een opdracht met een groepsreis door Egypte. Een reis die zij niet snel zal vergeten. Marja Boomstra, is over het algemeen een nog onbekende auteur wat enorm jammer is, want thriller-auteur zal indruk maken en smaken naar meer. Ze staat voor spannende en ongrijpbare thrillers waarbij je door de vele onverwachte plotwendingen op het puntje van je stoel wordt getrokken. En ook Slangengif is daar geen uitzondering in!

Een groepsreis naar Egypte, Floor mag als fotograve mee om foto`s te schieten voor een nieuwe brochure, samen met tekstschrijfster Veronica neemt zij deel aan een heel diverse groep mensen. Wanneer bij aankomst de onderlinge verhoudingen vraagtekens oproept bij Floor houdt zij haar ogen en oren open. Al snel blijkt dat meerdere medevakantiegangers er een dubbele agenda op na houden, Floor neemt het zekere voor het onzekere en houdt haar toestel in de aanslag, om alles vast te leggen!

Marja Boomstra neemt je mee naar Cairo, op reis naar de woestijn en de piramides, de sfeer is zeer goed weergegeven, je waant je in het warme oord en door de manier waarop zij je een impressie geeft van de omgeving kost in leven weinig tot geen moeite. Het verhaal wordt verteld door verschillende personages welke worden onderscheiden door schuingedrukte tekst, eenmaal kennis gemaakt met alle karakters wordt al snel duidelijk wie wat verteld en beleeft. Wellicht is het verschil in lettertypes iets waar je als lezer even aan moet wennen, maar dat doet niets af aan de spanning en de verrassingen die we zoals we gewend zijn van Boomstra weer krijgen voorgeschoteld. Slangengif blijkt een opeenstapeling van plotwendingen, verraad, leugens en wantrouwen te zijn, als echte thrillerliefhebber kun je je hart op halen aan dit schouwspel. Boomstra weet de spanningsboog strak te houden, steeds weer verweeft zij een draai in het verhaal waardoor je er weer helemaal ingezogen wordt. Tot het einde aan toe weet zij deze boog gespannen te houden, gelukkig komt er een vervolg want na dit deel heb je zeker nog geen genoeg van Floor en haar camera waarmee ze meer ziet dan soms goed voor haar is

Marja Boomstra is een auteur die je als Vrouwenthriller liefhebber echt een keer gelezen “moet” hebben, haar plotwendingen, intrigerende karakters en spannende verhaallijnen zijn het lezen meer dan waard. Met Slangengif, neemt ze je mee op reis, een reis om nooit te vergeten en waarbij je niemand vertrouwd, ik wens je een fijne reis!

Lieve Leesgroet Moon Kager