Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Sneeuwwit – Samuel Bjørk *****

Sneeuwwit – Samuel Bjørk

“Wat een geweldige Bing-read waardige serie is dit, Bjørk steelt het hart van vele thrillerfans #Pageturner #Meeslependsterk”

  • Auteur: Samuel Björk
  • Uitgeverij: LS Amsterdam
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789024597093 
  • Druk: 1 
  • november 2021 
  • 400 pagina’s


Er worden twee jongens gevonden op een veldje, gewurgd en in het gezelschap van een dood vosje, dat roept vragen op en voelt als een deja-vu voor hoofdrechercheur Holger Munch. Er zijn meerdere overeenkomsten tussen de lugubere vondst en andere opgeloste zaken. Er zit acht jaar tussen de verschillende zaken maar toch zijn er overeenkomsten waardoor de vraag oprijst. Waar was de dader in die acht jaar tijd?  De speciale onderzoekseenheid doet er alles aan om de dader te vinden, de jonge Mia Krüger wordt aan de eenheid toegevoegd. Kan zij haar eigen zoektocht aan de kant zetten en wellicht haar skills gebruiken om de gruwelijk moord op te lossen?

“Kom eens kijken, ik ben de Wolf. Kijk eens wat ik allemaal kan

Het vierde deel in de serie over Holger Munch en Mia Krüger, de voorgaande delen werden lovend ontvangen door de echte Scandi- thrillerfans. Nu deel vier die heel goed los leesbaar is, maar waarschijnlijk zal de echte fan hier niet voor gaan. De karakters zijn intrigerend en laten de lezer van het begin af aan niet los. Mede door de onderscheidende schrijfstijl van Bjørk is dit echt / serie die je niet wilt missen

Bjørk bezit over een unieke schrijfstijl, waar andere auteurs met vier zinnen de sfeer neer weten te zetten, gebruikt Björk een aaneenschakeling aan impressies, beelden en gevoelens waarmee hij alle zintuigen van de lezer activeert. Dit zorgt voor een algehele beleving van het verhaal. Wat een geweldig talent, uniek en onderscheidend. Ook neemt Bjørk de lezer mee in het monoloog van de karakters tegen de dader, hierdoor heeft hij weer een onderscheidende kracht te pakken, het maakt de lezer nieuwsgierig waardoor het lezen interessant en trekkend blijft. De karakter Mia heeft een gave die het verhaal een enorme toegevoegde waarde geeft, haar skills en haar interessante personage maken de serie tot een Bing-read waardige Mustread

Het verhaal Sneeuwwit, is aangrijpend en meeslepend tot het einde aan toe weet Bjørk de lezer in zijn interessante schrijfstijl gevangen te houden, de  lezer zal geen genoeg krijgen van de sfeer, de verhaallijn en de personages, hopelijk zal de Noorse auteur nog vele thrillers van het duo Munch en Krüger schrijven want is gewoon een magische combinatie

Lieve Leesgroet Moon Kager