Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Verlos ons van het kwade – Linda Jansma ****

Verlos ons van het kwade – Linda Jansma

Familiegeheimen, de kracht van het verhaal. Jansma weet dit te verpakken in een heerlijke thriller, vol intriges waarbij het venijn in de staart zit. Een pageturner die je niet wilt missen.

Linda Jansma komt met het vervolg van In naam van de vader, de thriller over de prestigieuze advocatenfamilie van Foreest. Een vervolg waar de meeste thrillerfans reikhalzend naar uit kijken. De verhalen van Linda Jansma worden goed ontvangen in thrillerland en zij is dan ook niet meer weg te denken uit de boekhandels en bibliotheken.

In het begin van Verlos ons van het kwade krijgt de lezer eerst weer even korte update om weer even terug te koppelen naar het eerste deel, de korte informatie zal bij vele meteen weer een belletje doen laten rinkelen. Het wel een aanrader om de delen op volgorde te lezen, de lezer zal het verhaal beter begrijpen en dit deel maakt het verhaal rondom de van Foreestclan compleet.

Wat is er toch gebeurt op de vijfenzeventigste verjaardag van Ernst van Foreest? De familie van Foreest is omhult door geheimen en intriges, en de onderlinge verhoudingen zijn niet van dien aard dat men iedereen vertrouwt. Dat de pater familias al enige tijd in Noorwegen verblijft wekt zo zijn vraagtekens op bij sommige leden van de van Foreestclan. Wie verteld de waarheid en voor wie wordt het iets te heet onder de voeten, wanneer een oude bekende ook nog olie op het vuur komt gooien is het te hopen voor sommige dat de waarheid verborgen blijft.

“Ze zou alles rechttrekken; de schuldigen zouden gestraft worden, de geknakte tijdlijn zou weer rechtgetrokken worden. Helen. Net als haar pijn.”

De familie van Foreest is een familie waar je maar beter geen lid van kan zijn, geheimen en intriges, Goede tijden slechte tijden valt erbij in het niet. Alle leden hebben wel hun eigen perikelen en besognes, en onderling wrijft er ook genoeg, ideale karakters om een thriller op te baseren, want er hangt van alles in de lucht en de spanning is om te snijden. Jansma beschrijft het verhaal in haar zo bekende overtuigende manier, ze weet de lezer op een rustige manier het verhaal in te zuigen, en mee te slepen naar Laren en alles wat daarbij komt kijken. Een verhaal waarin men mee zal leven met de perikelen van alle leden van de familie en de overige karakters, maar dan.. Wees gewaarschuwd wanneer de lezer denkt één te worden met de familie, gooit Jansma de versnelling een tandje hoger. Wegleggen is dan onmogelijk en voelt het alsof men in een rollercoaster is beland. Dit is een wending die het hele verhaal verandert en waardoor de lezer getuige is van ontknoping van de geheimen binnen de van Foreest familie, een geweldig plot welke het verhaal kloppend maakt.

Jansma heeft de snelheid er na de versnelling goed in zitten en zorgt voor een spetterend einde.

Is de lezer dan ook echte verlost van de familie van Foreest?  Het kan alle kanten op gaan, maar Jansma heeft met dit vervolg maar weer eens bewezen dat zij meer dan verdiend op die bestseller lijst behoord.

Een spannende rollercoaster, vol familiegeheimen en intriges. Met een spetterend plot welke de lezer niet koud zal laten

Lieve Leesgroet Moon Kager