Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Winter met Muis – Pauline Baartmans  “Winter met Muis is een kinderboek dat gemaakt is met liefde! Ik ben groot fan van deze kinderboeken!”

Pauline Baartmans – Winter met Muis.

De hele serie Thuis bij Muis is superleuk! Winter met Muis is de nieuwste aanwinst: een heel leuk boek voor kinderen van 2 – 4 jaar en natuurlijk erg leuk om voor te lezen aan kinderen!

  • Auteur: Pauline Baartmans
  • Uitgever: Witte Leeuw
  • Nederlands 
  • 1e druk: november 2021
  • Paperback
  • 9789493236073
  • 32 pagina’s

Winter met Muis is de nieuwste in de serie Thuis bij Muis kinderboeken van Pauline Baartmans. De verhaaltjes zijn kort, op rijm verteld, en gaan altijd over de belevenissen van Muis en Beer. Dit keer belevenissen in de winter! De verhaaltjes zijn goed te begrijpen door kleine kinderen van af ongeveer 2 jaar. Alhoewel mijn ervaring is dat ze het best al eerder leuk vinden, alleen is het dan soms lastig om wat langer stil te blijven zitten, dan is een verhaaltje per keer wel genoeg. De kindjes die al wat langer hun concentratie kunnen vasthouden willen het hele boekje in één keer helemaal voorgelezen krijgen, en liefst nog een keer….

Muis en Beer beleven louter gezellige en leuke dingen, dingen die kinderen ook erg leuk vinden. In dit boek dus echte ‘winterdingen’: over schaatsen, vogels voeren en meer. Alleen al de tekeningen die elk boek sieren zijn het waard om te bekijken en de al wat oudere kinderen helpen mee het verhaal aan de hand van deze tekeningen ook te vertellen, of ze nemen het helemaal van je over!

Op de schutbladen van het boekje staan voorwerpen die in de verhaaltjes voorkomen en dat is leuk! Je kan de kinderen actief laten zoeken, in de verhaaltjes, naar deze voorwerpen. Of kan je, voordat de verhaaltjes starten, de voorwerpen benoemen en/of vragen aan de kinderen waar de theepot, de schaats e.d. staat. Zo is het ook erg leerzaam voor de kleintjes en ze vinden het altijd leuk om betrokken te worden bij het voorlezen! Verder is er een gratis voorlees-app van Thuis bij Muis te downloaden. Dat heb ik gedaan en daar staan, naast een aantal koop verhaaltjes ook gratis verhaaltjes in, die ook erg leuk zijn voor kindjes vanaf ongeveer 1 jaar. (uitgetest met een kindje van net 1 jaar en die vond het erg leuk!)

Ik durf te stellen dat niemand teleurgesteld zal zijn als je dit boekje als cadeautje geeft of als voorleesboekje koopt. Een heuse aanrader!!    

Lieve (voor)leesgroet, Carla Kooijman