Recensies·Recensies van Moon·Roman

Verkeerd gegokt – José Kruijer ****

Verkeerd Gegokt – José Kruijer

“Dat romantiek en spanning samen kunnen gaan bewijst Kruijer meer dan eens, in Verkeerd gegokt verweeft zij deze ingrediënten tot een heerlijke, avontuurlijke, romantische en spannende leeservaring”

  • Auteur: José Kruijer
  • Uitgeverij Godijn Publishing
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493266209 
  • Druk: 1 
  • november 2021 
  • 360 pagina’s

Dian heeft even ruimte om zich heen nodig, na het plotse overlijden van haar zus en haar eigen reislust, reist ze af naar Praag om daar op een huis te passen. Ze wil zich daar storten op haar reisprogramma “Dian on Tour” en haar reisboek. Haar vriend Simon is niet heel blij dat Dian juist naar Praag afreist, Praag het land dat hij achter zich wil laten en nooit meer aam herinnert wil worden. Haar reis naar Praag wordt abrupt afgebroken maar Malta lonkt, al hangen daar ook veel geheimen …

“Zeg eens eerlijk, Simon. Waarom wil je niet naar Praag komen? : vraagt Dian bot. Ze ergert  zich aan zijn afwijzende gedrag. Vertel op ! Wat is er met Praag?

De romans van José Kruijer bevatten naast de benodigde romantiek ook altijd een heerlijke spannende lading, zo ook Verkeerd gegokt. De uit Heerhugowaards afkomstige lerares heeft met haar romans al menig lezer weten te verrassen, en in deze vierde spannende roman neemt zij de lezer mee op reis van Praag naar Malta. Een ontspannend reisje wordt het zeker niet want aan alles is te voelen dat er iets onheilspellends aan de hand is met de karakters, geheimen overheersen en er lijken meerdere dubbele agenda`s te worden nageleefd.

Genieten van de onzekerheid en het mysterieuze karakter.

De verhaallijn is opgedeeld tussen de belevingen van Dian en haar vriendinnen Elle en Nicolet en hoofdstukken in de Ik-vorm waarbij je je afvraagt wat er verborgen moet worden gehouden en welke geheimen de vriendinnen met zich meedragen. Kruijer bezit de kracht om romantiek te combineren met spanning waardoor de lezer blijft lezen en met vraagtekens de romantiek omarmt. Een ideale combinatie voor liefhebbers van beide genres.

Dat José Kruijer spannende romantiek aan dit reislustige verhaal heeft weten toe te voegen daar zal de lezer het met mee eens zijn. Er hangt van alles in de lucht ontluikende liefde, liefdesperikelen, mooie oorden, verdriet en mysterie. Met Verkeerd gegokt heeft Kruijer zeker niet op het verkeerde paard gegokt, het is een heerlijke roman waarbij je even helemaal kunt wegdromen naar Malta en Praag, een ontSPANNENDE leesflow zal de lezer meer dan in zijn greep houden.

Lieve Leesgroet Moon Kager