Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Spiegelbeeld – David Baldacci “Langzaam worden alle puzzelstukjes op hun plaats gelegd. Wat een mooie ontknoping!”

David Baldacci – Spiegelbeeld.

Alweer de vierde Atlee Pine-thriller, en het was weer genieten! Zou dit het laatste deel zijn?

  • Auteur: David Baldacci
  • Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
  • Nederlands 
  • 1e druk:  november 2021
  • Paperback
  • 9789400512832
  • 384 pagina’s

Spiegelbeeld is alweer het vierde deel in de serie rondom Atlee Pine. Gaandeweg de serie komen we steeds meet te weten over wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus Mercy. Ze werd als zesjarig meisje ontvoerd en Atlee heeft haar daarna nooit meer gezien. De politie kon deze zaak niet oplossen en ook Atlee heeft de grootste moeite om de raadsels rondom de verdwijning van haar zus te ontrafelen. Wanneer Atlee het bewijs heeft gezien dat haar zus nog leeft is ze vastberaden om haar te vinden ook. Al is dit verre van eenvoudig!

Met wroeten in het verleden komt ze ook tot andere inzichten over haar ouders. Het was allemaal iets complexer dan ze altijd had aangenomen. Soms worden er schijnbaar hardvochtige beslissingen genomen die achteraf niet zo inhumaan en ongevoelig blijken te zijn. Soms ziet liefde er alleen duivels uit!

Atlee worstelt met het feit dat haar familie uiteen is gevallen. Alles begon bij de ontvoering van Mercy. Maar waarom zijn haar vader en moeder ineens van het toneel verdwenen? Atlee is van mening dat je je kind niet in de steek laat! Daar kan ze geen goede reden voor verzinnen!

Ik ben gek op goede boekenreeksen. In dit geval open ik Spiegelbeeld en meteen zit ik weer volop in het verhaal. Als een verhaal goed in elkaar zit heb je aan een paar steekwoorden genoeg om alle luikjes weer open te zetten. De personages waren in de vorige delen al tot leven gekomen, je kent ze en hun geschiedenis ook! In elk deel krijg je stukjes om uiteindelijk de puzzel te kunnen leggen. In Spiegelbeeld krijgen we nu ook inzicht in het leven van Mercy, die zich niet veel meer van haar vroegste jeugd kan herinneren. Er zit wel een stukje geschiedenis in haar geheugen, alleen kan ze er niet bij. Ze heeft ook geen idee dat ze een zus heeft die haar al jaren zoekt. Ze probeert vooral te overleven, letterlijk en figuurlijk.

Je zou Spiegelbeeld best kunnen lezen zonder kennis van de voorgaande delen. Maar ik zou dat echt zonde vinden! Net alsof de puzzel al voor driekwart ligt en jij nog een paar stukjes mag neerleggen. Ik zou zeggen start bij het begin en lees lekker door tot het einde! Is dit dan ook het einde van de Atlee Pine serie? Het lijkt er in elk geval wel op! Maar er zijn altijd mogelijkheden natuurlijk! Van mij mag het; de geschiedenis is nu duidelijk, maar er is nog een toekomst! Ook voor Atlee en Mercy? David Baldacci is aan zet! Ik heb genoten in elk geval! #Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman

Een gedachte over “Spiegelbeeld – David Baldacci “Langzaam worden alle puzzelstukjes op hun plaats gelegd. Wat een mooie ontknoping!”

Reacties zijn gesloten.