Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies

De Anumoria Initiatie – Robert Bijman “Het verhaal is enorm fantasierijk rondom bijvoorbeeld de uiterlijke kenmerken van alle personages, de onderwaterstad en andere aanverwanten zaken.”

De Anumoria Initiatie – Robert Bijman

“Begin vooral aan deze serie als je zin hebt in een andere wereld dan je dagelijkse realiteit en de bijzonder interessante personages die een groots avontuur en meer voor hun kiezen krijgen.”

Productspecificaties;

•           Auteur(s) : Robert Bijman

•           Uitgeverij : Zilverbron

•           ISBN : 9789490767648

•           Taal : Nederlands

•           Uitvoering : Paperback

•           Aantal pagina’s : 468

•           Verschijningsdatum : april 2014

•           Serie : De Segrijn & Sotalia Boeken 1

Samenvatting

Tom is al zijn hele leven bang voor water. Wanneer zijn waterfobie op zijn vijftiende plotseling verdwijnt, verandert zijn leven resoluut. Hij kan de gedachten van een klasgenootje horen, krijgt door de regen een vissenhuid en er wordt een bloeddorstige oerinstinct in hem wakker.

Tijdens de zomervakantie neemt zijn vader Johan hem en zijn beste vriendin Shantea mee op zijn schip de ‘Meissa’. Tijdens deze reis naar de Marianen eilanden vertelt Johan zijn zoon dat zij deel uit maken van een volk van zeemeermensen en dat ze op weg zijn naar de diepzeestad Anumoria.

Nog voordat ze veilig en wel de zeestad hebben bereikt wordt Johan ontvoerd door een haaimeerman genaamd Fango. In ruil voor Johans leven wil hij twee legendarische Prismaparels ontvangen.

Dit resulteert voor de tieners in een zoektocht naar hun ware identiteit, een adembenemende race tegen de klok om Johan uit de wraakzuchtige kaken van een angstaanjagend familielid te redden.

Mijn leeservaring

Dit boek kocht ik een aantal jaar geleden tijdens Heroes Dutch Comic Con. De uitgeverij Zilverspoor/Zilverbron staat vaak met een prachtige stand op dit soort beurzen waar ik graag naar toe ga. Hier ontmoette ik de schrijver van dit boek, Robert Bijman, die aanwezig was op de stand net als vele andere schrijvers uit de portfolio van de uitgeverij. Een slimme marketing techniek uiteraard. Ook al was mijn aandacht eerder al getrokken door het boek an sich. De volledig blauwe cover waarop iemand onder het water naar beneden lijkt te “vallen” was namelijk nogal opvallend aantrekkelijk voor mij. Toen ik daar ter plekke de achterzijde las dacht ik; dit verhaal spreekt mij ook nog eens aan en dus nam ik het persoonlijk gesigneerd en wel mee naar huis (en nee, dat was niet de enige titel die ik mee nam maar ja hier gaat het nu eenmaal om dit verhaal).

Dit is het eerste deel van een inmiddels vierdelige serie, waarvan ik uit betrouwbare bron weet dat deel vijf op de planning staat voor dit najaar. De andere delen van ‘De Segrijn & Sotalia’ boekenserie zal ik verspreid over 2022 tevens van een recensie voorzien.

“Ze schudde haar hoofd en keek nors naar de vloer, die langzaam lichter en geler leek te worden.”

Met specifiek dit verhaal merk ik goed dat het om het allereerste deel gaat van een grotere boekenserie. Ondanks dat de schrijfstijl zeker niet enorm ingewikkeld is qua bewoording of onprettig leest, heb ik wel regelmatig een hak op de tak en verwarrend gevoel. Ik kan niet altijd mijn aandacht bij het verhaal houden. Het is lange tijd vooral een opbouwend verhaal rondom de hoofdpersonages, wie zij zijn, wie hun familie is, familie lijnen, de bijzondere onderwater wereld en diens geschiedenis etc. Hierdoor voelt het voor mij enigszins langdradig, komt het geheel wat moeizaam opgang en kan ik niet constant geboeid door blijven lezen. Aangezien het om een complexe nieuwe fantasiewereld gaat begrijp ik wel degelijk waarom dit zo moet en zo aanvoelt voor mij.

“De kettingen rinkelden luider. Een rode fonkeling trok hun aandacht. Op de punt van de kegel zweefde hun doel, roodgloeiend tussen een aantal gouden pilaren.”

Het verhaal is enorm fantasierijk rondom bijvoorbeeld de uiterlijke kenmerken van alle personages, de onderwaterstad en andere aanverwanten zaken met een vleugje SciFi. Hierdoor beleef ik ook zeker wel plezier aan het boek en maakt het me nieuwsgierig naar hoe de vervolg delen zullen zijn. Na een groot aantal bladzijde gelezen te hebben (het boek bevat tenslotte 468 pagina’s) werden de gebeurtenissen meeslepender en krijg het verhaal vaart. Ik heb dan ook goede hoop dat elk deel nieuwe positieve punten met zich meebrengt.

“De zee in de wijde omtrek begon alsmaar voller te raken met een verscheidenheid aan leven.”

Begin vooral aan deze serie als je zin hebt in een andere wereld dan je dagelijkse realiteit en de bijzonder interessante personages die een groots avontuur en meer voor hun kiezen krijgen.           

Lieve leesgroet, Elsa.

Een gedachte over “De Anumoria Initiatie – Robert Bijman “Het verhaal is enorm fantasierijk rondom bijvoorbeeld de uiterlijke kenmerken van alle personages, de onderwaterstad en andere aanverwanten zaken.”

Reacties zijn gesloten.