Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Heartbreak Bay – Rachel Caine “Het finale boek is spannend met een luguber einde!”

Rachel Caine – Heartbreak Bay.

De wetenschap dat Roxanne Conrad (Rachel Caine) het laatste deel in de Stillhouse Lake serie schreef is echt jammer, dat dit het allerlaatste boek is dat ze kon schrijven is verdrietiger.

  • Auteur: Rachel Caine
  • Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
  • Nederlands 
  • 1e druk:  januari 2022
  • Paperback
  • 9789401615938
  • 400 pagina’s

Gwen Proctor is intussen een oude bekende te noemen als ik Heartbreak Bay open sla en begin te lezen. Ze is getrouwd geweest met een seriemoordenaar en heeft van tijd tot tijd heel veel last van een legertje trollen die vinden dat ze haar en haar gezin het leven zuur moeten maken. Ondanks dat ze is vrijgesproken van enige betrokkenheid met de mishandelingen en moorden die haar ex-man heeft gepleegd, blijven er mensen die denken dat ze hieraan heeft meegewerkt. Dit rechtvaardigt hun treiterijen en jacht op deze familie, vinden ze.

Op dit moment lijkt het erop dat Gwen en haar familieleden langzaam weer opkrabbelen uit de diepe put waarin ze hebben gezeten. Alle gezinsleden hebben therapie en dit lijkt zijn vruchten af te werpen.  Het feit dat ze weer zijn verhuisd en in een andere omgeving wonen, draagt hier ook aan bij. Sam, de partner van Gwen, heeft de kinderen geadopteerd en samen voelen ze zich gelukkig.

Als er dan een auto in een meer gevonden wordt met de gruwelijke inhoud van twee dode meisjes en Gwen op onderzoek uitgaat om de verdwenen moeder te vinden, haalt haar verleden haar wederom in!

Heartbreak Bay is het vijfde deel in de Stillhouse Lake-serie, ik heb ze allemaal gelezen. Met plezier! Dit zal het laatste deel zijn dat Rachel Caine (eigenlijk Roxanne Conrad) schreef omdat ze helaas op 1 november 2020 is overleden.

Stillhouse Lake was het eerste deel waarin Gwen ontdekt met wie ze is getrouwd. De delen twee tot en met vijf hadden allen gemeen dat Gwen met de gevolgen moest leven dat ze bekend stond als de vrouw van een serie moordenaar. Ze werd alleen al door dit huwelijk veroordeeld door velen. Ondanks dat ze via rechtspraak gezuiverd was van alle blaam. Haar gezin moest met deze internetrollen en hun pesterijen zien te leven. Of zoals ze vaak deden; hun spullen pakken en het elders weer opnieuw proberen. Dit terugkerende gegeven zou erg saai kunnen zijn. Maar Rachel Caine weet van elk deel weer op een andere, spannende, manier een spannende thriller te creëren. Dat de serie rondom Gwen Proctor nu is afgesloten is niet erg. Wel dat er ook nooit een andere spannende serie meer zal komen van de hand van Rachel Caine.

Heartbreak Bay was een heerlijke en Rachel Caine waardige afsluiter. Een enerverend verhaal met op het einde een prachtig plot. extra spannend, bloedstollend en luguber! #Een heerlijke aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman